Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ 2-0

Μαρουγκολάρες και πρώτη θέση

* Ο Ματθαίος Μαρουκάκης όταν μπήκε στον αγώνα «καθάρισε» με δύο γκολ (74΄,80΄) *Καταπληκτικοί οι Μασούρας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος και Κουτσιανικούλης

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 9:18

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Η ανατολή του 2016 θα βρει την ΑΕΛ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας χάρη σε δύο γκολ του Ματθαίου Μαρουκάκη που μπήκε αλλαγή στο 62΄ αλλά έδωσε τη νίκη στη Λαρισινή ομάδα στο ντέρμπι με τα Τρίκαλα(2-0) που έγινε στο Ael Fc Arena παρουσία 8.000 θεατών. Και ο Μαρουκάκης είχε πολλούς λόγους να γίνει πρωταγωνιστής.  Πρώτος ότι δεν ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα (ίσως ο Ντόστανιτς να τον ήθελε ξεκούραστο από τον πάγκο) , δεύτερος ότι είχε προηγούμενα με τον Παναγόπουλο από την εποχή που συνευρέθηκαν στον Πανιώνιο(μάλιστα μετά το πρώτο τέρμα του έστειλε φιλάκια) και τρίτος ότι ήθελε να βρεθεί εκ νέου πρώτος σκόρερ ξεπερνώντας τον Κουσκουνά(μάλιστα κάποια στιγμή τον μάρκαρε κιόλας στο τέλος του αγώνα για να μην πετύχει τέρμα).

Ο Μαρουκάκης λοιπόν ντύθηκε Αϊ-Βασίλης για τους φίλους της ΑΕΛ  και με τα δώρα του(γκολ) χάρισε χαρά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και η συνέχεια φαίνεται καλύτερη για την ΑΕΛ. Η ομάδα έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Και τώρα ποιος την πιάνει αφού ξεπέρασε την κρίση με τον καλύτερο τρόπο…

Και όχι μόνο τελείωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2015 με νίκη αλλά κέρδισε και έναν παίκτη τον Μασούρα που σαν δεξί μπακ εντυπωσίασε θυμίζοντας σε αθλητικότητα τον Γιώργο Αγορογιάννη. Επίσης είδαμε βελτίωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη που ο κόσμος μπορεί να γκρίνιαξε για την αλλαγή αλλά τελικά το ότι η ομάδα έπαιξε με δύο φορ (Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης) όταν τραυματίστηκε ο Παπαπαναγιώτου αποδείχθηκε πολύ έξυπνη, αφού ο Ρεπετσάς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού χωρίς βοήθεια.

Και μέχρι το 60΄ μπορεί να υπήρχε γκρίνια(απόρροια της βαριάς ήττας στο κύπελλο από την ΑΕΚ με 5-0) αλλά στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και μπορούσε να κερδίσει με 4-0. Στην κρίση δείχνει να βγαίνει δυνατή, τώρα μπορεί να ηρεμήσει και να σκεφθεί τις επόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις που η πρώτη θα είναι για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης μάλλον ανήμερα των Φώτων.

Η ΑΕΛ φέτος έχει τη στήριξη όλων , υπάρχει και η πίεση από τους οργανωμένους με σκοπό την άνοδο φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Η πόλη το θέλει , οι παίκτες το ξέρουν, απομένει να επιτευχθεί…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς το μόνο ερωτηματικό που άφησε στην προπόνηση του Σαββάτου ήταν ποιος θα παίξει σέντερ φορ και προτίμησε τον Μπόγιοβιτς. Αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Μασούρα(δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπανούση, Αναστασόπουλο και πιο μπροστά τους: Μπουντόπουλο(δεξιά), Ουρτάδο, Κουτσιανικούλη(αριστερά) και στην επίθεση τον Μπόγιοβιτς.

Ο τεχνικός των Τρικάλων Κωνσταντίνος Παναγόπουλος ακολούθησε την ίδια τακτική έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χιώτη, στην άμυνα τους : Λαμπάκη(δεξιά), Παπαργυρίου(αριστερά), Παπαπαναγιώτου και Ζώνα (σέντερ μπακ), αμυντικά χαφ τους Ριζογιάννη και Μουμίν ενώ πιο μπροστά οι: Δουκάκης (δεξιά) Γκμπαλέ (αριστερά), Στεφάνοβιτς(επιτελικός μέσος) και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουσκουνάς.

Το παιχνίδι από την αρχή πήγε στη δύναμη με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται αρχικά το άγχος για νίκη της ΑΕΛ. Την πρώτη καλή ευκαιρία την έκανε όμως η ΑΕΛ αλλά ο Μπόγιοβιτς δεν νίκησε τον Χιώτη.

Από κει και πέρα η ομάδα των Τρικάλων είχε τον έλεγχο του αγώνα(με τα δύο αμυντικά χαφ της ΑΕΛ τον Αναστασόπουλο και τον Μπανούση μέχρι το 24΄ να έχουν πάρει κίτρινη κάρτα) και πλησίασε κοντά σε ένα τέρμα χάρη στις εμπνεύσεις του Στεφάνοβιτς που έκανε όλο το παιχνίδι έχοντας σημαντική βοήθεια από τους Μουμίν και Ριζογιάννη. Φαινόταν να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο και να είναι πιο απειλητική.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος αλλά σε ένα δεκάλεπτο αλλάζουν όλα… Ο Παπαπαναγιώτου τραυματίζεται και μπαίνει ο Ρεπετσάς που είχε πολλά παιχνίδια να παίξει και φάνηκε αμέσως εκτός ρυθμού , από την άλλη ο Ντόστανιτς βάζει Μαρουκάκη και Ροβίθη κάνοντας πιο δυνατή την επίθεση(ίσως εκεί μπορούσε να βγάλει τον Μπουντόπουλο αντί του Κουτσιανικούλη). Δεν έχει σημασία όμως τι λέμε εμείς αλλά η εξέλιξη του αγώνα που τον δικαιώνει καθώς ο Μαρουκάκης πέτυχε δύο τέρματα έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Αναστασόπουλο…

Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ της τιμής αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφθασε κοντά στο τρίτο τέρμα αλλά ο Χιώτης αποδείχθηκε ικανός τερματοφύλακας. Στα δύο τέρματα που δέχθηκε δεν έχει καμία ευθύνη.

Δίκαιο το 2-0 και τα χαμόγελα των Λαρισαίων φιλάθλων περίσσευαν όπως και οι χαρούμενες ευχές για καλές γιορτές. Και οι περισσότεροι βάλανε για αστέρι στην κορυφή του δένρου τον Ματθαίο Μαρουκάκη...

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

12΄: Σέντρα από αριστερά του Στεφάνοβιτς ο Ξενοδόχοφ προλαβαίνει και αποκρούει προ του Κουσκουνά.

15΄: Μακρινό σουτ του Μασούρα η μπάλα καταλήγει άουτ.

16΄: Εκπληκτική σέντρα του Αναστασόπουλου στον Μπόγιοβιτς που πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Χιώτης.

18΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Ριζογιάννη και εκπληκτική απόκρουση του Ξενοδόχοφ.

21΄:Κάθετη πάσα του Μουμίν στον Γκπαλέ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

34΄: Συνδυασμός Ριζογιάννη-Γκπαλέ και σουτ του πρώτου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

39΄: Ουρτάδο, Κουτσιανικούλης, Μπουντόπουλος αλλάζουν τη μπάλα και ο τελευταίος κάνει σέντρα από δεξιά αλλά ο Ριζογιάννης τελευταία στιγμή προλαβαίνει και αποκρούει σε κόρνερ.

45΄+1΄: Σουτ του Μπουντόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

52΄: Κουτσιανικούλης στον Μπουντόπουλο που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Χιώτη.

59΄: Μπαλιά του Κομεσίδη στον Κουτσιανικούλη που βγαίνει μόνος προ του Χιώτη, δεν κάνει καλό κοντρόλ και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

63΄: Σουτ του Κουσκουνά από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

65΄: Σέντρα από αριστερά του Μονιάκη και ο Μαρουκάκης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.

65΄: Ο Μαρουκάκης με μακρινό σουτ προσπάθησε να κρεμάσει τον Χιώτη που ήταν εκτός θέσης αλλά μπλοκάρει τελικά με δυσκολία ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

71΄: Από καλή θέση σουτ του Στεφάνοβιτς η μπάλα βρίσκει τον Μασούρα και καταλήγει κόρνερ.

74΄: Μακρινή σέντρα του Αναστασόπουλου και κεφαλιά του Ροβίθη στον Μαρουκάκη που με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.

80΄: Αναστασόπουλος στον Μαρουκάκη που από κοντά κάνει το 2-0.

85΄:Σουτ του Μαρουκάκη από μακριά αποκρούει εντυπωσιακά ο Χιώτης και στην επαναφορά της μπάλας ο Ροβίθης σουτάρει άουτ.

88: Σουτ του Κουσκουνά μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

89΄: Σε εκτέλεση φάουλ του Ριζογιάννη ο Ρεπετσάς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

90΄+1΄: Σουτ του Ροβίθη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Χιώτης σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ ήταν ο Μαρουκάκης χωρίς αμφιβολία. Ο Ξενοδόχοφ όταν χρειάστηκε έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Πολύ καλός ο Μασούρας που εξαφάνισε τον Δουκάκη κάτι που έκανε και μετά το 30΄ ο Μονιάκης τον Γκπαλέ. Ο Κομεσίδης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την ΑΕΛ ενώ ο Γιοβάνοβιτς έκανε χαμηλή πτήση…, ο Αναστασόπουλος για ένα ακόμα παιχνίδι εντυπωσιακός ενώ και ο Μπανούσης τα έδωσε όλα. Ο Λαμπρόπουλος βοήθησε πάρα πολύ στην αλλαγή εικόνα της ομάδας . Ο Μπουντόπουλος δε πήγε καλά ενώ ο Ροβίθης φάνηκε σημαντικά όπως και ο Κουτσιανικούλης. Ο Μπόγιοβιτς παλεύει πολύ αλλά του λείπει το γκολ. Τέλος ο Ουρτάδο ήταν αρκετά καλός σε μερικά χρονικά σημεία του παιχνιδιού.

Από τα Τρίκαλα κορυφαίος ο Ριζογιάννης που τα έκανε όλα… Ακολούθησε ο Στεφάνοβιτς μόνο στο πρώτο μέρος και ο Μουμίν στο ίδιο διάστημα. Πολύ καλός και ο Χιώτης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Χρήστου Γκράνα (Θράκης) που έδειξε κίτρινες κάρες στους: Μπανούση, Αναστασόπουλο, Μπουντόπουλο, Λαμπρόπουλο, Ριζογιάννη, Παπαπαναγιώτου

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί κ.κ. Ιλίας Εμπλιούκ (Ξάνθης), Χουσεϊν Κουλά (Ξάνθης)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης (62’ Λαμπρόπουλος), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Μπουντόπουλος (71’ Ροβίθης), Μπόγιοβιτς, Κουτσιανικούλης (62’ Μαρουκάκης).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Χιώτης, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας (81’ Κουμπαρούλης), Παπαπαναγιώτου (50’ λ.τ. Ρεπετσάς), Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (73’ Αρσενίεβιτς), Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Γκπαλέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass