ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΧΘΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Αυτός ο Τύρναβος αξίζει τη σωτηρία…

*Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Μιλτιάδη Ζιάκα * Το γκολ στο 23΄ ο Καρατάσιος * Εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον γκολκίπερ Παπαγιάννη

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 1:06

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.Κώστας Τσάντζος

Με ιδανικό τρόπο αποχαιρέτησε το 2015 ο Τύρναβος 2005, ο οποίος μετά από πολύ καλή εμφάνιση υπέταξε χθες τον πρωτοπόρο Αιγινιακό με 1-0 και αύξησε τις ελπίδες παραμονής στον 2ο όμιλο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.

Οι παίκτες του Μιλτιάδη Ζιάκα έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν όλες τις φορές  ρόλο μόνο τα ονόματα.

Παίζοντας δυνατά και πειθαρχημένα από την αρχή μέχρι τα τέλος της αναμέτρησης πήραν ένα…τρίποντο που μπορεί στο φινάλε του πρωταθλήματος να αποδειχθεί σωτήριο για την παραμονή.

Η ομάδα του Αιγινίου ίσως πίστεψε ότι θα περνούσε ένα ευχάριστο απόγευμα στον ηλιόλουστο Τύρναβο, όμως ένα γκολ που σημειώθηκε στο 23΄( σ.σ. ο Καρατάσιος σκόρερ σύμφωνα με τον Τύρναβο, αυτογκόλ  του Μουτάφσκι σύμφωνα με τον Αιγιανιακό) τους…πάγωσε και στη συνέχεια όσες προσπάθειες κι αν έκαναν οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του γκολκίπερ Τάσου Παπαγιάννη, που στην κυριολεξία κατέβασε τα ρολά.

Στο παιχνίδι, μόλις στο 7΄σε σουτ του Κρίτσα η μπάλα πέρασε άουτ και στο 19΄σε σέντρα του Γιατζιτζόγλου από τα αριστερά, ο Καρατάσιος  πετάχθηκε προ του Γουέλκαμ και με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή του τέρματος απέτρεψε ένα βέβαιο γκολ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 23΄ο Τύρναβος έκανε το 1-0. Ο  Λούγκος εκτέλεσε φαλτσαριστά το φάουλ, με θαυμάσια κεφαλιά  ο νεαρός Καρατάσιος κέρδισε στον αέρα τους κεντρικούς αμυντικούς του Αιγινιακού,  

έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου(σ.σ. η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Μουτάφσκι) και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς, στους φίλους της τυρναβίτικης ομάδας.

Στο 34΄σε σουτ του Νούσιου η μπάλα πέρασε άουτ και στο 35΄από πάσα του Τσιρλίδη ο Λούγκος έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Αιγινιακός στο 43΄έφτασε κοντά στο 1-1, όταν ο Γιατζιτζόγλου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη και κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48΄σε σουτ του Λούγκου ο Τόλιος  πετάχθηκε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του και απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 49΄σε δυνατό σουτ του Κρίτσα, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι  φιλοξενούμενοι στο 53΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία  για να φέρουν στα ίσια το ματς, όταν σε γύρισμα του Αραμπατζή από τα δεξιά, ο Ντεβέσα έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Τυρνάβου, καταλήγοντας κόρνερ.

Και στο 64΄από κόρνερ που εκτέλεσε ο Αραμπατζής στην εξεπαφής κεφαλιά του Γουέλκαμ απέκρουσε ο Παπαγιάννης εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ στο σουτ του Λιόλιου που ακολούθησε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά ο Χρηστίδης, απέτρεψε την ισοφάριση.

Ένα λεπτό μετά στο 65΄σε σουτ του Ζούρκου μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ Παπαγιάννης.

Στο 71΄σε απευθείας  φάουλ του Ζούρκου, ο Παπαγιάννης εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα.

Με τακουνάκι ο Δερμιτζόγλου στο 79΄δεν κατάφερε από κοντά να γίνει απειλητικός στην εστία του Παπαγιάννη, στο 80΄σε σουτ του Λούγκου η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, πάνω από την εστία του Τόλιου και στο 81΄είχαμε μια μεγάλη φάση για τον Αιγινιακό.

Ο Δερμιτζόγλου έβγαλε τη σέντρα  από τα αριστερά, πετάχθηκε  εντυπωσιακά  ο Γουέλκαμ και στην καρφωτή  κεφαλιά που έπιασε, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.

Στο 90΄+4 είχαμε τη φοβερή απόκρουση από τον Παπαγιάννη, σε κοντινό πλασέ του Καρακατσάνη, που βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του Τυρνάβου.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ο Τύρναβος αγωνίστηκε ψυχωμένα, πίστεψε και πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί ενός αντιπάλου που ναι μεν στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες, όμως  στο πρώτο ημίχρονο ήταν νωθρός και πολύ νευρικός.

Ίσως και να υποτίμησε το νεανικό συγκρότημα των γηπεδούχων, που έδειξε ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη πίστη τη σκληρή μάχη για την παραμονή και αυτή  η νίκη απέναντι στον μέχρι χθες πρωτοπόρο, θα δώσει άλλον αέρα για τη συνέχεα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Τριαντάφυλλου Τίκα(Καρδίτσας), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Τζάνης(Τρικάλων), Παπαλίτσας(Καρδίτσας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Κρίτσας(33΄),  Καρατάσιος(42΄), Αιβάζης(52΄),Μπαρούτας(71΄) και από τον Αιγινιακό ο Πασαλίδης(42΄), Δερμιτζόγλου(76΄)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Μιλτιάδης Ζιάκας): Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας, Καρατάσιος, Καρλιάμπας, Μανιώτης, Νούσιος(67΄Παπαχρήστος), Λούγκος, Τσιρλίδης(72΄Τασιούλης), Κρίτσας, Χριστίδης(85΄Σβερκούλης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ(Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιατζιτζόγλου, Μουτάφσκι(59΄Αντωνιάδης), Λιόλιος, Πασαλίδης(74΄Δερμιτζόγλου), Καρακατσάνης, Ζούρκος, Γκούρτσας, Ντεβέσα(85΄ Αχαλινόπουλος Κ.), Γουέλκαμ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΙΑΚΑ

Μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Τυρνάβου 2005 Μιλτιάδης Ζιάκας, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες, στους συνεργάτες μου και σε όσους αγαπούνε τον Τύρναβο. Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί καλοθελητές, που χρησιμοποιούν  τη λογική, για να παρακάμπτουν την πραγματικότητα.

Ευτυχώς όμως η ομάδα του Τυρνάβου απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν την πραγματικότητα και λειτουργούν με λογική.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους και οι οποίοι με κάνουν να μην αισθάνομαι ποτέ μόνος. Ευχαριστώ τα παιδιά, κερδίσαμε έναν σπουδαίο αντίπαλο αλλά ο δρόμος ακόμη προς τη σωτηρία είναι πολύ μακρύς.

Ο Τύρναβος θα σωθεί στο τέλος. Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο και ένα καλύτερο αύριο στην πατρίδα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass