ΗΤΤΑ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ

Πιο κοντά στον υποβιβασμό

*Η έλλειψη καλής ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης «λύγισε» τη λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2015 8:14

 

Ήττα η οποία τον φέρνει πιο κοντά στον υποβιβασμό υπέστη χθες στο κλειστό της Νεάπολης ο Φιλαθλητικός στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής με την οποία ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας των γυναικών. Η λαρισινή ομάδα ηττήθηκε από τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 (25-22, 20-25, 14-25, 20-25) και πλέον η συνέχεια γίνεται πάρα πολύ δύσκολη αναφορικά με την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Η ουσία είναι ότι ο Φιλαθλητικός οδηγήθηκε σ’ αυτό το αποτέλεσμα (σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι) όχι γιατί υστερούσε αγωνιστικά από τον αντίπαλό του αλλά γιατί δεν είχε καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, απόρροια των όσων έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα.

Χωρίς τέσσερις από τις βασικές του αθλήτριες ο Φιλαθλητικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα, η οποία προϊδέαζε ότι η λαρισινή ομάδα θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο της. Όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, τα πολλά λάθη και οι στιγμές ολιγωρίας καταδίκασαν την ομάδα του Λάμπρου Πράπα που είδε να χάνεται πολύτιμο έδαφος στη μάχη της παραμονής και έναν από τους βασικούς της αντιπάλους όπως ο Αίαντας να απομακρύνεται στους επτά βαθμούς.

Τρεις γρήγοροι πόντοι στο πρώτο σετ έκαναν τις φιλοξενούμενες να τρομάξουν και να οδηγηθούν στο πρώτο τάιμ άουτ, ωστόσο το 4-1 έγινε 6-1 με τη λαρισινή ομάδα να δείχνει ότι ελέγχει την κατάσταση. Μέχρι και το 10-5 τα πράγματα έδειχναν νορμάλ για τον Φιλαθλητικό όμως σ’ εκείνο το διάστημα το μπλοκ του Αίαντα άρχισε να λειτουργεί και γρήγορα το σκορ έγινε 12-9 και στη συνέχεια 12-13. Η Τζούριτς μαζί με τις Υφαντή και Μαυροπάνου έδωσαν κάποιες λύσεις στη συνέχεια και ο Φιλαθλητικός πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με 17-14, όμως λίγο πριν το τέλος και πάλι το παιχνίδι έγινε ντέρμπι όταν ο Αίαντας ισοφάρισε σε 20-20. Υφαντή και Μαυροπάνου ανέλαβαν δράση δίνοντας πολύτιμους πόντους για να πάρει ο Φιλαθλητικός το πρώτο σετ με 25-21.

Η καλή εικόνα δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο σετ. Ο Αίαντας πήρε από την αρχή το προβάδισμα (0-2) αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά του η οποία στα μέσα του σετ έφτασε στο +7 (9-16). Η λαρισινή ομάδα δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο αν και προσπάθησε, ωστόσο κάποια λάθη, αλλά και στιγμές αδυναμίας όποτε πλησίαζε στο σκορ (18-21, 20-23) δεν της επέτρεπαν να πετύχει αυτό που ήθελε. Έτσι ο Αίαντας έφτασε στο 1-1 με 20-25.

Το τρίτο σετ ήταν το χειρότερο, όπως άλλωστε δείχνει και το τελικό 14-25. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ (11-12) όμως οι φιλοξενούμενες έκαναν σερί 1-8 ξεφεύγοντας με 12-20 και έφτασαν στο 1-2.

Έτσι ο Φιλαθλητικός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο τέταρτο σετ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το 9-11. Από κει πέρα ο Αίαντας πήρε ένα προβάδισμα 4-5 πόντων το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στο 20-25.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Πράππας) Τουσιούδη, Χατζηελευθερίου, Τζούριτς, Μαυροπάνου, Υφαντή, Μπαζιάνα, Αναγνωστοπούλου -λ / Γκαμζάρη, Μπουρλή, Γαλογαύρου, Παπαγιάννη, Μπαλλά

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Ζωλασταθιάδης) Κυριακίδου, Χρηστινίδου, Ναϊντένοβα, Φαμπιάν, Ανδρονικίδου, Στεφανίδου, Γεωργιάδου -λ / Ξανθοπούλου, Τζιαρλή, Γλυκίδου, Τοσουνίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass