Δήμαρχοι επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 19:32 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρ 2016 0:12

 

Δήμαρχοι των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επισκέφθηκαν το ΤΕΙ στη Λάρισα και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Παν. Γούλα.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εξωστρέφειας που επιχειρεί το Ίδρυμα στην τοπική κοινωνία και σκοπό έχει τη γνωριμία με το ΤΕΙ, τις δομές του καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελεί.

Ο κ. Γούλας ευχαρίστησε τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της διοίκησης και τους ενημέρωσε για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό  έργο του ΤΕΙ. Εν συνεχεία μετέβησαν στην κεντρική βιβλιοθήκη, όπου τους υποδέχτηκε η προϊσταμένη κ. Καλλιόπη Σιώκη και πραγματοποιήθηκε  παραλαβή

δωρεάς βιβλίων που έκανε το ΤΕΙ, με σκοπό να ενισχύσει βιβλιοθήκες των δήμων.

Το ΤΕΙ ως φορέας πολιτισμού, εκπαίδευσης και διάχυσης της εκπαίδευσης και της πληροφόρησης, μέσω της κεντρικής βιβλιοθήκης του, έλαβε την απόφαση  και διέθεσε ως δωρεά, σημαντικό αριθμό επιστημονικών βιβλίων, σε άριστη κατάσταση βοηθώντας στον εμπλουτισμό των ακόλουθων δημοτικών βιβλιοθηκών των δήμων: Λαρισαίων, Φαρσάλων,  Τυρνάβου,Δημ. Διαμέρισμα Αμπελώνα Δ. Τυρνάβου , Αγιάς, Καλαμπάκας, Φαρκαδώνας, Τρικκαίων, Τεμπών , Αργιθέας, Βιβλιοθήκη Κοινοτικού Διαμερίσματος Βασιλικού Ηγουμενίτσας «Γεώργιος Καψάλης», Κιλελέρ, Κεντρικών Τζουμέρκων, Πύλης, Βιβλιοθήκη Σαρανταπόρου Δήμου Ελλασόνας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Σοφάδων, Παλαμά.

Δήμαρχοι και εκπρόσωποί τους ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης από την βιβλιοθηκονόμο κ. Ντρογκούλη Έλενα, και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες της.

Όπως δήλωσε ο κ. Γούλας: «Το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις συνεργασίας με τους Δήμους της περιοχής, αναλαμβάνει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση καθώς επίσης αναπτύσσει πρωτοβουλίες αναφορικά με τη διαχείριση έργων αλλά και συνεργασιών σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος του Ιδρύματος και των Δήμων. Μάλιστα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συνεργασίες, αναφορικά με την παροχή τεχνογνωσίας και πληροφοριών σε καινούργιες καινοτομίες που αναπτύσσουν οι Δήμοι».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες συνεργασιών των Δήμων και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τη μορφή ανταλλαγής τεχνογνωσίας στην εκπαίδευση και έρευνα, κατάρτισης κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής και δόμησης κοινών ερευνητικών σχημάτων.
Στα πλαίσια της ξενάγησης που έγινε στο ΤΕΙ, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των γεωθερμικών θερμοκηπίων, τα εργαστήρια μηχανικής τροφίμων, αγροτικού εξοπλισμού και ενημερώθηκαν  από τους καθηγητές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων  κ.κ. Παπαχατζή Αλέξανδρο,  Αυγουστίνο Αυγουστή και Πετρωτό Κωνσταντίνο. Παράλληλα ενημερώθηκαν από τον κ. Κόκκα Στέλιο για τις σύγχρονες αγροτικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το ΤΕΙ.

Οι δάμαρχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΤΕΙ ήταν οι εξής: κ.Απ.  Καλογιάννης (Δήμος Λάρισας), κ. Φώτης Αλεξάκος (Δήμος Καρδίτσας), κ. Παναγιώτης Σαρχώσης (Δήμος Τυρνάβου) κ Σινάνης Χρήστος (Δήμος Καλαμπάκας), κ. Γκουντάρας Αντ. (Δήμος Αγιάς)  κ. Κολλάτος Κων. (Δήμος Τεμπών). Επίσης παρευρέθηκαν και  οι αντιδήμαρχοι: κ. Κυρίτσης Χρυσόστομος (Τρικκαίων), - κ. Μπακαλάκου Σωτηρία (Καρδίτσας),- κ. Αγγέλης Βασίλειος (Φαρκαδόνας) -κ.Βισβίκης Βάϊος (Κιλελέρ) κ. Κρούπης Κωνσταντίνος (Πύλης) - κ. Ζήσης Ευάγγελος (Σοφάδων) - ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. κ Καραγκόγκος Φώτης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου.

Τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ.Καραχάλιο, εκπροσώπησε η ειδική σύμβουλος κ. Βάσω Νούλα. Από τον Δήμο Κιλελέρ, παρέστη επίσης ο κ. Κ. Νταμπεγλιώτης. Παρόν ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Γεώργιος Γιαννάκος.

Στην συνάντηση  εκ μέρους του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν επίσης οι αναπληρωτές πρόεδροι του Ιδρύματος κ.κ. Χαρτώνας Χρυσάφης, Βελισσαρίου Ευστάθιος και Βραχνάκης Μιχαήλ, ο γεν. γραμματέας του Ιδρύματος κ. Καραγιάννης Αχιλλέας, οι διευθυντές σχολών κ.κ..ΠλαγεράςΠαναγιώτης (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας), Μπλάνας Γεώργιος ( Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) Κωτσόπουλος Σπυρίδων (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών)η Πρόεδρος του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Ελένη Βογιατζή –Καμβούκου καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κ. Ζαούτσος Στέφανος.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχουν κοινά πεδία με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών, σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι δήμαρχοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην έρευνα και την καινοτομία.

                                               

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass