Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσιο και δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 22:45

 

Οι προτάσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης – εκδήλωσης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν παράλληλα και η ανταλλαγή απόψεων, η σύνθεση προτάσεων και η έγερση διεκδικήσεων –μέσα από την παραγωγική ζύμωση ιδεών και όσμωση  θέσεων– που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Στάθης Λαγός, ο Λέκτορας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σταμπουλής και ο υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σταύρος Παναγιωτίδης.

Στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, η Νεολαία του κόμματος προτείνει, μεταξύ άλλων, διετή προσχολική δημόσια εκπαίδευση, 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αναβαθμισμένο κύκλο μεταλυκειακής δημόσιας και δωρεάν τεχνικής εκπαίδευσης, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αποτελεσματικά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, κατάργηση της παραπαιδείας, αναβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του λυκείου, ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού, εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, κατάργηση της πρωινής προσευχής, δωρεάν προληπτικό υγειονομικό έλεγχο των παιδιών.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η νεολαία προτείνει ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση και έρευνα, αναβάθμιση των ΤΕΙ, ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, νέο ακαδημαϊκό χάρτη που θα έχει ως κύτταρο Ιδρύματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας, ανοιχτά σε όλους μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη όλων των φοιτητών, δημιουργία δομών για τα ΑΜΕΑ, σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες της κοινωνίας, αύξηση των κονδυλίων για υποδομές, επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μ.Κ.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass