ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

«Αποχωρούμε από την παρωδία διαλόγου για την παιδεία!»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 1:00

 


«Σήμερα, η κατάθεση αυτούσιου νομοσχεδίου είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να νομιμοποιεί με την παρουσία της την παρωδία διαλόγου, που υποτίθεται διεξάγεται, ενώ η κυβέρνηση νομοθετεί. Κάντε, λοιπόν, διάλογο με τον εαυτό σας και όσους συνεχίσουν να σας προσφέρουν άλλοθι με την παρουσία τους». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την έρευνα. Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε επίσης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ότι είναι «πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα», διευθετήσεις, «συγχωροχάρτια» και αφέσεις αμαρτιών (καθώς οδεύουμε στο Πάσχα) και φωτογραφίες της στιγμής. Κακό νομοθέτημα για το οποίο δεν πρέπει να είναι υπερήφανη η κυβέρνηση».
Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ υπογράμμισε ακόμη ότι:
«Τα προβλήματα της παιδείας μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με εθνική συνεννόηση και συναίνεση. Με αυτή την πεποίθηση προσήλθαμε στον λεγόμενο εθνικό διάλογο για την παιδεία, αρνούμενοι να μιμηθούμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, που τορπίλιζε κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Από την πρώτη ημέρα, όμως, του διαλόγου η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να επιβεβαιώσει ότι χρησιμοποιεί το διάλογο ως προκάλυμμα για να επιβάλλει τις απόψεις της».
«Το αλαλούμ με την κατάθεση, την απόσυρση και την επανακατάθεση του νομοσχεδίου για την Έρευνα μπορεί να γελοιοποιεί την εικόνα της κυβέρνησης –δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά- δείχνει, όμως, για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η πλειοψηφία. Ως λόγος απόσυρσης παρουσιάστηκε η επίμαχη διάταξη που παρείσφρησε (;) στο νομοσχέδιο για το «συγχωροχάρτι» όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο σε όσους ελέγχονται για τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβαν και τον υπουργό κ. Σταθάκη. Μπορεί η διευθέτηση αυτή να αποσύρθηκε, ωστόσο, το ίδιο το νομοσχέδιο είναι ένα συνονθύλευμα διευθετήσεων με «συγχωροχάρτια», αλλά και διατάξεις που έχουν ήδη χαρακτηρισθεί από τον Τύπο φωτογραφικές».
ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σε άλλα σημείο ο κ. Χαρακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση «αν έχει στοιχεία πόσα νηπιαγωγεία θα συγχωνευτούν με την εφαρμογή της διάταξης που εισηγείστε στα αστικά κέντρα, σε ημιαστικές περιοχές και σε χωριά. Και επιπλέον, σε μια σχέση κόστους-οφέλους, έχετε υπολογίσει το όφελος από την εξοικονόμηση πόρων με τις συγχωνεύσεις αν εξανεμίζεται από το κόστος μεταφοράς των νηπίων;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass