Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων

Δημοσίευση: 20 Απρ 2016 11:12

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕκπαίδευσηςΘεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει την  Πέμπτη 21 Απριλίου , στις 12μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας», εκφράζοντας την αντίθεσή του στο προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στη νέα ρύθμιση για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Μάλιστα για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας (11.00π.μ.-2.00μ.μ.).

Ο Σύλλογος παράλληλα ανακοινώνει: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών.

Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας»  απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

-  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

-  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

-    Επίσης στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 35, «Ρύθμιση θεμάτων  σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», αλλάζει η οργανικότητα των νηπιαγωγείων και διπλασιάζεταιαυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία Νηπιαγωγείου.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, με δεδομένη την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, είναι να προχωρήσει σε μαζικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις Νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα.   Ιδιαίτερα για την επαρχία  αλλά και για τις περιοχές  όπου, εξ αιτίας των άθλιων κτηρίων  στα οποία στεγάζονται τα νηπιαγωγεία, λειτουργούν τμήματα με μικρό αριθμό νηπίων, το κύμα των συγχωνεύσεων/καταργήσεων  προβλέπεται μεγάλο. Αυτό θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης των νηπίων και θα οδηγήσει  στην απίστευτη ταλαιπωρία τους με μετακινήσεις ώστε να φτάσουν στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο.

Διεκδικούμε:

Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την οργανικότητα των Νηπιαγωγείων καθώς επίσης και απόσυρση της πρότασης πρόσληψης για τους αναπληρωτές.

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί  όλων των αναπληρωτών τώρα με βάση την προσμέτρηση της συνολικής προϋπηρεσία.Είναι τουλάχιστον παράλογο να μπει «πλαφόν» στην προϋπηρεσία που έχουν αποκτήσει υπηρετώντας την εκπαίδευση εδώ και χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς.

Τη διατήρηση του  διπλασιασμού των μορίων σε όσους συναδέλφους υπηρέτησαν και υπηρετούν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες

Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.

Κατάργηση του Ν.3848/10, που απαξιώνει τις σπουδές και τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων.

Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αναλογία 1 προς 15.

Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο σχολείο.  Ανέγερση νέων κτηριακών υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της προσχολικής αγωγής .  Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων.  Άμεσος μόνιμος μαζικός  διορισμός των απαιτούμενων Νηπιαγωγών (σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης κι όχι τη δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης).

Αγωνιζόμαστε: Για  το δικαίωμα όλων των παιδιών στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή.  Άμεσα διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων  τα κενών. Κανένα κενό στα σχολεία. Κανένα τμήμα χωρίς δάσκαλο.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα χωρίς  απολύσεις και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας ! Να ενισχυθούν όλες οι δομές της εκπαίδευσης ( ολοήμερα, τμήματα ένταξης , ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη).

Αύξηση των δαπανών για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass