ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 17; Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Ρίχνουμε τους νέους στο «σφαγείο»...

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2016 8:20

 

Την ίδια ώρα που στον Μολώχ της ασφάλτου χάνονται καθημερινά δύο άνθρωποι και τραυματίζονται τρεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πρότεινε η έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης να γίνεται με τη συμπλήρωση των 17 ετών. Μια πρόταση με τον εξής όρο: ο ανήλικος οδηγός θα συνοδεύεται από ενήλικο κάτοχο διπλώματος οδήγησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Μυλωνά, τα τροχαία αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες από 15 έως 29 ετών. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Συγχρόνως αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών. «Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση, η εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων», δηλώνει στην «Ε» η Βασιλική Μυλωνά προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται από τον τρόπο που χορηγούνται τα διπλώματα οδήγησης, αλλά και από την οδηγική μας συμπεριφορά. Πρέπει να λυθούν θέματα παιδείας και κουλτούρας για να εφαρμοστεί μία τέτοια πρόταση».
Παράλληλα, η πρόεδρος του Ινστιτούτου στάθηκε και στο θέμα της έλλειψης των τροχονομικών ελέγχων και αναρωτήθηκε για το «ποιος θα επιβεβαιώνει ότι αυτός που συνοδεύει τον ανήλικο αποτελεί σωστό πρότυπο οδηγικής συμπεριφοράς και πως όντως διαθέτει δίπλωμα οδήγησης για διάστημα πάνω από πέντε μήνες. Είναι σαν να ρίχνουμε τους νέους στο σφαγείο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους 2 άτομα σε τροχαία και τραυματίζονται σοβαρά 3. Τη δεκαετία 2004 – 2014 στους δρόμους έχουν χάσει τη ζωή τους 14.665 άτομα και έχουν τραυματιστεί σοβαρά 19.164 άτομα.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι, να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη κατά 50% μέχρι και το 2020. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή προτάσσει δράσεις όπως, η βελτίωση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των οδηγών, ασφαλέστερες οδικές υποδομές, ασφαλέστερα οχήματα, προώθηση νέας τεχνολογίας στην οδική ασφάλεια, προστασία των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και βελτίωση των υπηρεσιών παροχής πρώτων βοηθειών στους δρόμους.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass