ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΙΧ. ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί και σωρεία παραιτήσεων

* Είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 10:00

 

«Σωρεία παραιτήσεων, παρατηρείται από εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας. Παράλληλα σε άλλο επίσης ιδιωτικό σχολείο της πόλης, εκπαιδευτικοί μένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο καταγγελιών συμβάσεων εργαζομένων από τους ιδιοκτήτες τους…», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Κουρουτός, στην «Ε», που βρέθηκε χθες στη Λάρισα.

Ο κ. Κουρουτός είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, προκειμένου να του καταθέσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας, τα οποία έγιναν γνωστά μετά από πολλές καταγγελίες που δέχθηκε η Ομοσπονδία (ΟΙΕΛΕ) το τελευταίο διάστημα, και αφορούν συστηματικές παραβιάσεις της νομοθεσίας σε αυτά.

Ο ίδιος υποστήριξε στην «Ε», πως «σε ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας, είναι γνωστή η τακτική να γίνεται σωρεία παραιτήσεων εκπαιδευτικών κάθε καλοκαίρι, με το κλείσιμο των σχολείων, και να ακολουθεί επαναπρόσληψή τους τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων. Τους μήνες του καλοκαιριού οι παραιτηθέντες εκπαιδευτικοί εκδίδουν κάρτα ανεργίας και παίρνουν το ανάλογο επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αν και έχουμε πληροφορίες ότι απασχολούνται στο σχολείο για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την παραίτησή τους».

Ο κ. Κουρουτός παρόλο που δηλώνει ότι «οι προϊστάμενοι διευθύνσεων εκπαίδευσης, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, έχουν δεμένα τα χέρια» και είναι «ανίσχυροι» να παρέμβουν καθοριστικά για να ανατρέψουν αυτά που συμβαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποστήριξε ότι η επίσκεψή του στη Λάρισα και πριν την ίδια μέρα, στον Βόλο, είχε στόχο να ενημερώσει αντίστοιχα τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, για όσα καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία των δύο πόλεων, ώστε να υπάρχει το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ ζήτησε τη στήριξή τους στους εκπαιδευτικούς που βιώνουν αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Κουρουτός ζήτησε επίσης από τον κ. Βούλγαρη, πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, για την υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών και για τη νόμιμη καταβολή των αποδοχών τους.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass