ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Εναλλακτική λύση για σπουδές στην Κύπρο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 9:29

 

Οι σχολές, τα προγράμματα σπουδών, το κόστος φοίτησης και διαμονής των φοιτητών και γενικά πληροφορίες που αφορούν στις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσιάστηκαν χθες, στους Λαρισαίους, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο εκπαιδευτικός φορέας στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά επίσης στη διαδικασία εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, στις συνεργασίες του προγράμματος «Erasmus», με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό Πανεπιστήμιο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα Πτυχιακού (Bachelor Degree), Μεταπτυχιακού (Master Degree) και Διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

Ανήκει στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό «Laureate International Universities», o οποίος περιλαμβάνει 80 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 28 χώρες με σύνολο 1.000.000 φοιτητές.

Είναι το μοναδικό Ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον κορυφαίο ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS Top Universities (QS Stars™). Ο δείκτης αξιολόγησης της QS Top Universities βάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τα καλύτερα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρων στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων/ Υποδομών, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίηση και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.

Σημαντική επιτυχία αποτυπώθηκε για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο U-Multirank, τον σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

που είναι ένα νέο πολυδιάστατο σύστημα διεθνούς κατάταξης πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για ποιότητα και αριστεία στους νευραλγικούς τομείς ή/και πτυχές της διεθνοποίησης (διεθνής προσανατολισμός της εκπαίδευσης) και της έρευνας των πανεπιστημίων, το πανεπιστήμιο κατετάγη σε πλείστες από τις επιμέρους κατηγορίες των εν λόγω πτυχών του U-Multirank σε θέσεις με το υψηλότερο πρόσημο.

Μεταξύ άλλων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, λειτουργεί και Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, προσφέρονται πλήρως αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πανεπιστημίου να προσφέρει πρόσβαση στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, οι οποίοι, μέχρι τώρα, λόγω γεωγραφικών, επαγγελματικών, οικογενειακών ή άλλων περιορισμών, δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης κάποιο πρόγραμμα σπουδών. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για μάθηση και προωθεί τις ίσες ευκαιρίες σε θέματα εκπαίδευσης, μέσω προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass