ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για σχολικούς τροχονόμους

* Θα λαμβάνουν 176 ευρώ τον μήνα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 10:00

Της Λένας Κισσάβου

Αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, να εργαστούν ως σχολικοί τροχονόμοι, στη ρύθμιση της κυκλοφορίας των δρόμων που περιβάλλουν σχολικά συγκροτήματα της Λάρισας, δέχονται από χθες τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται οι διευθυντές -ντριες και προϊσταμένες/οι των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα πρέπει να μεριμνήσουν, βάση της κείμενης νομοθεσίας, για τον ορισμό και την επιλογή σχολικών τροχονόμων ανά σχολική μονάδα ευθύνης τους, άμεσα ώστε αυτοί να είναι στις θέσεις τους την ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάθε διευθυντής-ντρια συστήνει ειδική επιτροπή επιλογής σχολικών τροχονόμων σε κάθε σχολείο που εξετάζει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και η τελική απόφαση –πρόταση καταθέτεται ακολούθως στη δημοτική σχολική επιτροπή, όπου και αναμένεται η έγκρισή της.

Η πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει από την πρόσληψη ενός, αλλά και περισσότερων σχολικών τροχονόμων για κάθε σχολείο, γεγονός που εξαρτάται από τους δρόμους που περιβάλλουν το σχολείο και τις ανάγκες που έχει για να καλύψει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, από και προς το σχολείο τους.

Οι σχολικοί τροχονόμοι λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα, για τα έξοδα μετακίνησής τους, το ποσό των 176 ευρώ, το οποίο καταθέτεται με ειδικό κονδύλι από το υπουργείο Παιδείας στις δημοτικές σχολικές επιτροπές, που έχουν την ευθύνη να το διανείμουν αντίστοιχα. Τις συμβάσεις οι σχολικοί τροχονόμοι της Λάρισας, τις συνάπτουν με τον Δήμο Λαρισαίων και ισχύουν για έναν χρόνο.

Όσο αφορά αναλυτικά στη διαδικασία της επιλογής και πρόσληψης σχολικών τροχονόμων προβλέπεται ότι: «Η πρόταση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα Σχολικών Τροχονόμων θα γίνει σε επίπεδο σχολικής μονάδας από επιτροπή η οποία αποτελείται από: Τον διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ως πρόεδρο (με αναπληρωτή τον υποδιευθυντή). Σε περίπτωση συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων (συγκρότημα) θα συμμετέχουν όλοι οι διευθυντές και θα προεδρεύει ο αρχαιότερος.

Τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής (ή εκπρόσωπο αυτού), στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα (ή οι σχολικές μονάδες). Τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (ή εκπρόσωπό του). Στην περίπτωση συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων συμμετέχουν οι πρόεδροι όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι διευθυντές-ντριες και προϊσταμένες/οι των σχολικών μονάδων για να εφαρμόσουν το θεσμό θα ζητήσουν άμεσα την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ενημερώνοντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και αναρτώντας ανακοινώσεις σε ευκρινή σημεία.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται δεκτές από την επιτροπή από τη Δευτέρα 5/09/2016 μέχρι και τη Πέμπτη 08/09/2016 και ώρα 14.00.

Στην επιλογή των σχολικών τροχονόμων θα ληφθούν υπόψη τα εξής:

Ο σχολικός τροχονόμος ορίζεται από τον διευθυντή του οικείου σχολείου και δύναται είτε να προέρχεται από το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, είτε να προτείνεται από τον οικείο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το προτεινόμενο πρόσωπο είναι κατά προτίμηση μέλος του συλλόγου ή υπάλληλος του οικείου Δήμου που διατίθεται για τον σκοπό αυτό.

Η εθελοντική συμμετοχή στην προηγούμενη εφαρμογή του θεσμού.

Η προηγούμενη εμπειρία σε θέματα αστυνόμευσης και τροχαίας (π.χ. συνταξιούχοι αστυνομικοί). Η γενική του παρουσία στον χώρο της περιφέρειας της σχ. μονάδας και η συμβολή του στις δραστηριότητές του. Η γνώση της σχολικής κοινότητας για το άτομο. Η ικανότητα να συμβάλει στην καλύτερη εφαρμογή του θεσμού.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής ο πρόεδρος αυτής ορίζει τους επιλεγέντες και τους καλεί να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι την Παρασκευή 09/09/2016 έως και ώρα 12.00 μ. έτσι ώστε κατά την έναρξη του διδακτικού έτους να είναι όλοι οι σχολικοί τροχονόμοι στις θέσεις τους.

Πλήρη στοιχεία των προτεινόμενων ατόμων - ονοματεπώνυμο, διεύθυνση οικείας, τηλ. και το σχολείο στο οποίο προτείνεται να αναλάβουν καθήκοντα – θα κοινοποιηθούν άμεσα στη Δ/νση ΠΕ Λάρισας καθώς και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κάθε αντίστοιχου Δήμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass