ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Σχολεία χωρίς διευθυντές

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 10:33

Χωρίς διευθυντές βρίσκονται σήμερα τρία σχολεία στον νομό Λάρισας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα κενές είναι οι θέσεις των διευθυντών στα εξής σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: στο12/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, στο 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου

και στο 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Προκειμένου στον αγιασμό για τη νέα χρονιά, την ερχόμενη Δευτέρα, (καλώς εχόντων των πραγμάτων), να υπάρχει διευθυντής-ντρια, και στα τρία σχολεία, επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, ήδη προκήρυξε την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων, που θα έχουν θητεία έως τις 31-7-2017.

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι/-ες εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από χθες (5 Σεπτεμβρίου 2016) και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών, έως και την 9η Σεπτεμβρίου 2016. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας που διατίθεται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας, ενώ τα συνοδευτικά δικαιολογητικά των αιτήσεων θα υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης εντός προθεσμίας δύο εργάσιμων ημερών από τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας (12 και 13-9-2016).

Επίσης όσο αφορά στις προϋποθέσεις επιλογής των εκπαιδευτικών για τις θέσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας και δεκαετή,

τουλάχιστον, εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί οκτώ τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας.

Ειδικότερα:

1) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών δημοτικών σχολείων μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που αναφέρονται στο Π. Δ. 323/1993.

2) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. μπορεί να είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν σε αυτά, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών που

αναφέρονται στο Π. Δ. 323/1993, εφόσον έχουν τα προσόντα διορισμού και τοποθέτησης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή υπηρετούν οργανικά σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή έχουν διδακτική υπηρεσία τριών τουλάχιστον ετών,

σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ, καθώς και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass