Δωρεάν ηλεκτρονική εργαλειοθήκη για εκπαίδευση ενηλίκων

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 13:13 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2016 13:31

Ηλεκτρονική εργαλειοθήκη, για όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν νέες μεθόδους διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων και ειδικά σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υπάρχει δωρεάν διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια δουλειά που είναι αποτέλεσμα φορέων διδασκαλίας ξένων γλωσσών, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Από τη χώρα μας ο εταίρος φορέας ήταν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ν. Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του: «Η εκτέλεση του έργου αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην Ευρώπη έχει φτάσει στο τέλος της. Για δύο χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2014 οι εταίροι έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη των ακόλουθων πέντε εργαλειοθηκών για να συμβάλουν στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των ενηλίκων που διατρέχουν τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού σε όλη την Ευρώπη.

1. Εργαλειοθήκη για την εκπαίδευση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
2. Εργαλειοθήκη για την κατάρτιση στις ΤΠΕ.
3. Εργαλειοθήκη για την διδασκαλία της Αγγλικής.
4. Εργαλειοθήκη για τη Δια Βίου Μάθηση.
5. Εργαλειοθήκη για την Μαθησιακή Κινητικότητα
Τώρα οι εργαλειοθήκες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου www.upskillingeurope.eu σε έξι ευρωπαϊκές γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρουμανικά και Ισπανικά.
Οι εργαλειοθήκες είναι εύκολο να μεταφερθούν σε άλλες χώρες και σε άλλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Κάθε οργανισμός ή εκπαιδευτής με τη χρήση των εργαλείων θα κάνει ένα θετικό βήμα προς μια ευρωπαϊκή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταίροι του έργου ανέπτυξαν και εφάρμοσαν ένα φιλόδοξο σχέδιο Διάχυσης για εξασφαλίσουν την ευρεία χρήση των εργαλείων σε όλη την Ευρώπη.
Επιπλέον, οι δημόσιες διοικήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης ήταν μεταξύ των ομάδων στόχου της Διάδοσης Σχεδίου του έργου και είναι πιθανό ότι θα χρησιμοποιήσουν ή θα εκμεταλλευτούν, μερικώς ή ολικώς, τα αποτελέσματα του έργου, λαμβάνοντας τα υπόψη τους για τη μελλοντική εξέλιξη της πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης.
Οι εργαλειοθήκες είναι επίσης εύκολα προσαρμόσιμες σε άλλες ομάδες-στόχους, που τις καθιστά ως μια ισχυρή βάση για περαιτέρω καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Αυτό έχει διασφαλιστεί με την ανάπτυξη των εργαλείων όπως ΑΕΠ ( Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι) υπό την άδεια Creative Commons "Attribution-ShareAlike 4.0 Διεθνές (CC BY-SA 4.0), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τις χρησιμοποιεί και να τις τροποποιείελεύθερα.
Η δυνατότητα για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου από ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και ομάδων στόχων σε όλα τα γεωγραφικά επίπεδα σημαίνει ότι ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται, να μεταφέρονται και να προσαρμόζονται πέρα από τους εταίρους του έργου.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.upskillingeurope.eu».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass