ΣΥΝΕΚ:«Διαλύουν το σωματείο! Να τους σταματήσουμε!»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2016 12:49

Εν όψει των διπλών εκλογών της 14/12/2016 για διοικητικό συμβούλιο ΕΛΜΕ και για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) ανακοινώνουν:

«Ενώ καλούμαστε να ψηφίσουμε για να εκλέξουμε αντιπροσώπους για δύο ξεχωριστά συνδικαλιστικά όργανα, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – Παρεμβάσεις/Συνεργαζόμενοι– ΠΕΚ κατέθεσαν πρόταση, η οποία και υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 7/9, η εκλογική διαδικασία να γίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κοινή κάλπη. Η πρόταση των ΣΥΝΕΚ (πήρε 2/9), με την οποία συμφωνεί και το ΠΑΜΕ, είναι για δύο ξεχωριστές κάλπες και δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια, επειδή οι εκλογές με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο επισύρουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και δημοκρατίας. Αναφέρουμε τα εξής:

- Δεν εκφράζεται ελεύθερα η βούληση των σ/φων, αφού τους υποχρεώνουν να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τη θέλησή τους, την ίδια παράταξη και για Δ.Σ. ΕΛΜΕ και για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Δεσμεύουν δηλαδή τη ψήφο τους με προφανή παράνομο τρόπο,
- Δε δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να επιλέξει να είναι υποψήφιος μόνο σε ένα από τα δύο,
-Τελικά, δε θα ψηφίσουμε ελεύθερα ποιοι θα είναι οι αντιπρόσωποί μας στο Ν.Τ. αλλά θα αποφασίσουν οι παρατάξεις και όχι οι εκλογείς, αφού είναι αδύνατο να διαχωριστεί η σταυροδοσία,
- Δε θα γίνουν δεκτοί οι αντιπρόσωποί μας στο Ν.Τ. και έτσι για άλλη μια 3ετία το μεγαλύτερο σωματείο του νομού δε θα έχει εκπροσώπηση.
Καθιστούμε ενώπιον της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας υπεύθυνους τόσο τον πρόεδρο Νίκο Παναγιώτου, που ενημέρωσε με sms τα μέλη του ΔΣ ότι: « Από το Πρωτοδικείο Λάρισας ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη μια κάλπη και το κοινό ψηφοδέλτιο».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ή δε ρώτησε αυτά που έπρεπε στο Πρωτοδικείο, ή δεν κατάλαβε ή μας λέει ψέματα. Στην ενδεχόμενη ακύρωση των εκλογών, καταρρίπτεται και το μοναδικό τους επιχείρημα που ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων μιας που σε μια τέτοια περίπτωση το κόστος θα είναι διπλό».
Ζητήσαμε να αποστείλει η ΕΛΜΕ εγγράφως ερώτημα, και να ζητήσει έγγραφη απάντηση, θεσμικά, από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, αν θα κάνουν αποδεκτούς τους αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ, αλλά αποφεύγουν να απαντήσουν μέχρι τώρα στο αίτημά μας.
Αν δε προλάβουμε, οι εκλογές ή δε θα γίνουν ή θα ακυρωθούν, και στη δεύτερη περίπτωση η διοίκηση στο συνδικάτο θα διοριστεί από το Πρωτοδικείο κι αυτό θα σημάνει διάλυσή του στην ουσία και defacto απαξίωσή του».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass