ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού

* Κανονικά από σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

4ο Γυμνάσιο 4ο Γυμνάσιο

Το δριμύ ψύχος και ο παγετός παρατείνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Λάρισας.

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων σήμερα θα βρίσκονται στη θέση τους για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων και ιδιαιτέρως τη θέρμανση. Η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη θα ληφθεί μέσα στην ημέρα. Πάντως κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Λάρισας. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Οργανισμού κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου από τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί κανονικά, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς καθώς οι γονείς που εργάζονται δεν μπορούν να μείνουν χωρίς βοήθεια. Εξάλλου, τα παιδιά πηγαίνουν στους παιδικούς με συνοδεία των γονιών και δεν βγαίνουν έξω από τις θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, για να εγκυμονεί κίνδυνος ατυχήματος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, στο Δήμο Λαρισαίων, λόγω του παγετού. Η σχετική απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών. Σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης και νέα ανακοίνωση. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων για  πιθανές ζημιές από τον παγετό. Επίσης ανακοινώνεται ότι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, σήμερα Δευτέρα, θα είναι ανοικτοί. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στους Σταθμούς».

ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΜΟ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Τύρναβο, Ελασσόνα, Αγιά, Δήμο Κιλελέρ και Δήμο Τεμπών προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών. Στα Φάρσαλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Εν τω μεταξύ λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσει σήμερα και τo Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) που εδρεύει στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικάλων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου. Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

* Κλειστά θα είναι σήμερα, Δευτέρα και όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας. Κανονικά θα λειτουργήσουν όμως οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass