ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2017 16:50
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τον πρύτανη και τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών του ΤΕΠΑΚ Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τον πρύτανη και τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών του ΤΕΠΑΚ

Ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Θεσσαλίας, καθηγητής Παναγιώτης Γούλας, επισκέφθηκε πρόσφατα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στην Λεμεσό Κύπρου (www.cut.ac.cy) όπου και συναντήθηκε με τον πρύτανη και καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών –Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών Ανδρέα Αναγιωτό ενώ στη συνάντηση παρευρέθη και ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών , Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, καθηγητής Ανδρέας Κατσιώτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρύτανης παρουσιάζοντας το προφίλ του Πανεπιστημίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ,είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε το 2004 και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές τον Σεπτέμβρη του 2007.

Έδρα του Πανεπιστημίου είναι η Λεμεσός όπου λειτουργούν και οι έξι σχολές του. Ο συναγωνισμός για εξασφάλιση θέσης στο ΤΕΠΑΚ είναι ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πολύ έντονος: η αναλογία υποψηφίων – εισαγομένων είναι περίπου 10 προς 1.

ΣΤΟΧΟΙ

Ο σχεδιασμός όλων των Τμημάτων κατευθύνεται από τέσσερις βασικούς στόχους: Υψηλή επιστημονική, τεχνική και επαγγελματική επάρκεια στην εκπαίδευση των φοιτητών του. Υψηλής ποιότητας έρευνα που θα είναι ικανή να υπερβαίνει γόνιμα τα παραδοσιακά σύνορα ανάμεσα στη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, προκειμένου να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας και να επιτρέπει στην Κύπρο να παραμένει σημαντικός εταίρος στον σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κυρίως, καταμερισμό των πόρων που διατίθενται για την έρευνα.

Διεπιστημονικός προσανατολισμός τόσο στη συγκρότηση των προγραμμάτων σπουδών όσο και στη στελέχωση των Τμημάτων, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να εισέλθει εξαρχής και να παραμείνει στην πρωτοπορία των επιστημονικών, των εκπαιδευτικών και των κοινωνικών εξελίξεων στον τόπο και διεθνώς.

Συνεργασία με την τοπική βιομηχανία και οικονομία ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΕΡΕΥΝΑ

Βασική αποστολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι, τόσο η μετάδοση της γνώσης (εκπαίδευση), όσο και η παραγωγή νέας γνώσης μέσω της επιστημονικής και ειδικά της εφαρμοσμένης έρευνας.

Η έρευνα στο ΤΕΠΑΚ διεξάγεται στα Τμήματα ή μεταξύ δύο ή και περισσότερων Τμημάτων, με την ευθύνη ενός ή περισσότερων μελών του Ακαδημαϊκού Προσωπικού.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ένας από τους βασικούς σκοπούς ίδρυσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η ανάπτυξή του ως διεθνούς εκπαιδευτικού πόλου έλξης για τις γειτονικές, καθώς και για άλλες χώρες και η ανάπτυξη συνεργασίας με ακαδημαϊκά και επιστημονικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το ΤΕΠΑΚ στοχεύει στην ανάπτυξη, οργάνωση και διατήρηση συνεργατών και καλών διεθνών σχέσεων με γνώμονα τη διεθνή επιστημονική παρέμβαση στο εξωτερικό προωθώντας τα εξής:

Διεθνή κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού καθώς επίσης και ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας. Διαπανεπιστημιακές συμφωνίες του ιδρύματος στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η διεθνής Συνεργασία στο Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου που συμπεριλαμβάνει: Διαδικασία της Bologna. Διμερείς Συμφωνίες Συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Οργανισμούς. Προγράμματα Ανταλλαγών ERASMUS. ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System). ERASMUS MUNDUS. Μεσογειακή Συνεργασία. Διεθνής Συνεργασία. Πανεπιστημιακά Δίκτυα. Οργανισμοί. Ευρωπαϊκή Ένωση. Διακρατικά Πολιτιστικά Πρωτόκολλα Συνεργασίας

ΣΧΟΛΕΣ -ΤΜΗΜΑΤΑ

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Λεμεσού λειτουργούν οι εξής Σχολές και Τμήματα: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών Και Διαχείρισης Περιβάλλοντος (Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Πτυχίο Χημικής Μηχανικής σε συνεργασία με τη Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας).

Σχολή Διοίκησης Και Οικονομίας (Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού. Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας. Διατμηματικό Πρόγραμμα Διοίκησης).

Σχολή Επικοινωνίας Και Μέσων Ενημέρωσης (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου. Τμήμα Δημόσιας Επικοινωνίας). Σχολή Επιστημών Υγείας (Τμήμα Νοσηλευτικής. Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης. Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία). Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών. Τμήμα Καλών Τεχνών). Σχολή Μηχανικής Και Τεχνολογίας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής).

ΚΟΣΤΟΣ

Τα έτη σπουδών είναι 8 εξάμηνα σε όλα τα Τμήματα , ακολουθώντας την Οδηγία της Μπολόνια. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον 240 Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ), στο πλαίσιο του συστήματος ECTS. To κόστος ανά φοιτητή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 3.400 ευρώ / εξάμηνο και για τους φοιτητές εντός Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης 1.700 ευρώ/φοιτητή το εξάμηνο, τα οποία πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Ο κ. Γούλας παρουσίασε το ΤΕΙ Θεσσαλίας και κάλεσε τον πρύτανη να το επισκεφθεί με σκοπό να υπογραφτεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Ο πρύτανης απεδέχθη την πρόταση και αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass