ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ ΑΠ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η προσχολική αγωγή στο μικροσκόπιο

* Παρουσιάστηκαν σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, συζήτησαν για σχέσεις παιδαγωγών-γονιών

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2017 15:00

Σχέσεις γονέων και παιδαγωγών της προσχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης παιδιών στη διαφορετικότητα, δημιουργικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά, ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν χθες την παιδαγωγική ημερίδα του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας (οργάνωση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Τα θέματα αναπτύχθηκαν από ειδικούς παιδαγωγούς και παρουσιάστηκαν σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις στην εφαρμογή της παιδαγωγικής πράξης, ενώ απευθυνόταν σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, σε ψυχοπαιδαγωγούς, σε ψυχολόγους καθώς και σε άλλους επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού, στους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) των αντίστοιχων τμημάτων.

Μεταξύ αυτών ήταν και τα εξής: «Λειτουργία και καινοτομία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων», από την κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, νηπιαγωγό, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, «Τεχνικές θεάτρου για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης" από την κ. Ελένη Αναστασοπούλου, περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,

 «ΠαιΖΩγραφίζοντας στην προσχολική ηλικία με την παιδική λογοτεχνία - Δημιουργικοί τρόποι αξιοποίησης του βιβλίου στον Παιδικό σταθμό - νηπιαγωγείο» από την κ. Κατερίνα Τζαβάρα, εκπαιδευτικό MSc – συγγραφέα, «Future Preschoolers: Η εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διαφορετικότητας» από τον κ. Ισαάκ Παπαδόπουλο, υπ. διδάκτορα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «Παιδιά, γονείς και παιδαγωγοί... συνδιαμορφωτές στην εκπαιδευτική διαδικασία» από την κ. Ειρήνη Κωνσταντίνου, Msc στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής – Παιδαγωγός κ.α.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιό της παρουσιάστηκε θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στο παραμύθι της κ. Ελένης Αναστασοπούλου, «Το σανταλάκι», από τη θεατρική ομάδα «Εκφραση».

Η ημερίδα διεξήχθη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass