ΣΤΟ 13 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γνωριμία μαθητών με το γυμνάσιο

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:45

Το 13ο Γυμνάσιο επισκέφθηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των 13ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους στο πλαίσιο δράσης για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και στάθηκαν ιδιαίτερα στην έκθεση των κατασκευών που δημιούργησαν οι μαθητές στο μάθημα της Τεχνολογίας, ζητώντας πληροφορίες για τον τρόπο και τα στάδια κατασκευής τους από τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Κουβούνα Θεοφάνη.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Παπατόλιας, τους ενημέρωσε αναλυτικά για τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Κατά την ενημέρωση έγινε εκτενής αναφορά στους διάφορους τύπους γυμνασίων, στη δομή και οργάνωσή τους, τη φοίτηση, τους τρόπους και μεθόδους αξιολόγησης, τις εξετάσεις, τη βαθμολογία, την προαγωγή και απόλυση με όλες τις αλλαγές, καθώς και στο ασφαλές περιβάλλον του νέου σχολείου, με τα μηδενικά ποσοστά σχολικής βίας και εκφοβισμού. Στους μαθητές μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό προκειμένου να το μελετήσουν με τους γονείς τους, έτσι ώστε, μέσα από την πληροφόρηση και τη γνώση του νέου περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση της θετικής εικόνας τους από τους «σημαντικούς άλλους» (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.) να γίνει ομαλά η μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass