ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Περιορίστηκαν τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας στα σχολεία

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:50

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η απολογιστική συνάντηση και παρουσίαση καλών πρακτικών, του δικτύου πρόληψης ενδοσχολικής βίας, εκφοβισμού, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προέδρου της επιτροπής Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης (ΕΣΥΔΠ) Θεσσαλίας, κ. Ελένης Αναστασοπούλου, στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του «Μύλου του Παππά».

Η κ. Αναστασοπούλου στον χαιρετισμό της εξήρε το έργο όλων των επιτροπών και επισήμανε ότι αφενός οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης και αφετέρου η καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, είχαν σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό των περιστατικών και την υποστήριξη όλων των σχολείων, σε κάθε επίπεδο.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού συναντήθηκαν τα μέλη της επιτροπής Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης (ΕΣΥΔΠ) Θεσσαλίας με τα μέλη των επιτροπών Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης Θεσσαλίας (ΠΟΔΠ) . Στόχος της συνάντησης ήταν η αποτίμηση του έως τώρα έργου και των δράσεων του Δικτύου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η διερεύνηση αναγκών των μελών για το θέμα και ο Προγραμματισμός των νέων δράσεων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Με αφορμή την παραπάνω συνάντηση, σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών, παρουσιάστηκαν σχετικές επιμορφωτικές δράσεις και προγράμματα που υλοποιήθηκαν με τα μέλη Ομάδων Δράσεων Πρόληψης των σχολείων ευθύνης των μελών ΠΟΔΠ για τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στα σχολεία ευθύνης. Παράλληλα περιγράφηκαν οι άξονες και τα αποτελέσματα των συνεργασιών με τους αρμόδιους φορείς Υποστήριξης για την Πρόληψη την αντιμετώπιση φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού σε κάθε νομό. Επίσης τα μέλη των επιτροπών παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο με θέμα την εφαρμογή των τεχνικών του θεάτρου forum και του εκπαιδευτικού δράματος στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από θεατροπαιδαγωγούς του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass