ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

"Ξέφραγο αμπέλι τα σχολεία της Λάρισας"

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2017 15:16

Η Συντονιστική Επιτροπή ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι "επανειλημμένως έχει καταγγείλει φαινόμενα λεηλασιών των σχολείων σε περίοδο καταλήψεων ή μη τη στιγμή που καμία άλλη συνδικαλιστική παράταξη δεν τολμά να αγγίξει το θέμα (γιατί άραγε;). Η ΔΑΚΕ εναντιώθηκε στη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων το 2013. Ήταν στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα τους, πάλεψε μαζί τους και χαιρέτησε την επιστροφή τους στα σχολεία.

Δυστυχώς όμως, η πολλά τασσόμενη και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θεώρησε πως αυτό ήταν αρκετό για την ασφάλεια των σχολείων. Για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα τούς διέψευσε. Από την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους τα φαινόμενα διαρρήξεων και καταστροφών των σχολείων του νομού μας έχουν αυξηθεί.

Η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων παραμένει στο έλεος διαρρηκτών, κακοποιών ή οποιουδήποτε άλλου επιθυμεί να εισέλθει τις νυκτερινές ώρες στο εσωτερικό τους. Σε συνέχεια της πολιτικής της υπόθαλψης περιθωριακών στοιχείων, οι οποίοι έχουν καταλάβει και οικειοποιηθεί δημόσιους χώρους (ΑΕΙ-ΤΕΙ-Δημόσια κτίρια) και χαϊδεύοντας εγκληματικές ομάδες (βλέπε Εξάρχεια), ουδείς ενδιαφέρεται τουλάχιστον για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ΕΠΑΛ της Λάρισας καταγράφηκαν ζημιές χιλιάδων ευρώ ενώ κεντρικό Γυμνάσιο της ίδιας πόλης, από την αρχή του σχολικού έτους, έγινε στόχος διαρρηκτών τρεις φορές (!) και με κόστος που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του. Παρά τις όποιες προσπάθειες των Διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων (στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πάντα) ουδείς συγκινήθηκε.

Πότε επιτέλους αυτή η κυβέρνηση, που έχει διαλύσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, θα αποφασίσει να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη φύλαξη των σχολείων; Υποσχέθηκε προσλήψεις σχολικών φυλάκων. Θα το κάνει ή θα μείνει και αυτό ανεκπλήρωτη και ανέξοδη υπόσχεση όπως έγινε και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που ακόμα διορίζει; Πότε θα ενδιαφερθούν για το φλέγον αυτό πρόβλημα των σχολείων μας οι παρατάξεις της αριστεράς και της «αριστεράς» (Παρεμβάσεις-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ αντίστοιχα); Μήπως τους χαροποιούν ιδιαίτερα αυτές οι καταστάσεις;

Πότε τα αριστερά στελέχη της Εκπαίδευσης και η Δημοτική αρχή της πόλης θα αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του φαινομένου που, λόγω της απόκρυψης και της αδιαφορίας, όλο και γιγαντώνεται; Πότε θα πάψουν να πετάνε εντέχνως το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, τη στιγμή που τα σχολεία μας είναι έρμαια στοιχείων αναρχίας και ανομίας;

Ίσως όμως αυτός να είναι ο στόχος των ιδίων και της κυβέρνησής τους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass