ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Διαμαρτυρία γυμναστών για υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 9:24

 

 

Η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας «για υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής και για την όλη διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής των εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ και αναφέρει: «Για πρώτη φορά και μόνο στο νομό Λάρισας, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής αποκλείεται από τη διαδικασία των εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ, όχι τόσο από την επιτροπή αλλά κυρίως από τη γραμματεία και τη διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής.

Όλα τα χρόνια και σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, η διαδικασία των εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ γινόταν από τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής της χώρας και συνεχίζει να γίνεται μέχρι και σήμερα.

Στο νομό Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής των νομών Λάρισας και Τρικάλων, παρόλο που το υπ΄αριθ. Φ251/81304/Α5 έγγραφο του Υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά “...παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Δ/ντές σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής να προχωρήσουν στη συγκρότηση των επιτροπών....”, ακολούθησαν μια διαφορετική και άνευ ουσίας διαδικασία, την οποία και καταγγέλλουμε.

1) Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας και Επόπτης των αγώνων εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς καμία συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής.

2) Στη συγκεκριμένη πρόσκληση δεν υπήρχαν κριτήρια επιλογής, οι αιτήσεις που έγιναν δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στη Φυσική Αγωγή και ούτε αναρτήθηκε πίνακας των ενδιαφερομένων μετά τη λήξη της προθεσμίας, όπως γίνεται μετά από κάθε πρόσκληση ενδιαφέροντος.

3) Επίσης, η γραμματεία των εξετάσεων ορίζεται από τον Πρόεδρο της

Επιτροπής. Σε όλες τις επιτροπές εξετάσεων των ΤΕΦΑΑ, οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής συμμετέχουν στη γραμματεία των εξετάσεων, διότι όλα τα έγγραφα και όλη η προεργασία γίνεται μέσα από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής (όπως, παραλαβή υλικού από το Υπουργείο και από την Περιφέρεια, πρόγραμμα εξετάσεων, αποστολή εγγράφων προς τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την αστυνομία, το ΕΑΚ, επικοινωνία με Υπουργείο, σχολεία, γονείς και μαθητές, διευκρινίσεις και οδηγίες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων). Στην επιτροπή εξετάσεων στη Λάρισα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Τρικάλων αποφάσισε ότι στη γραμματεία των

εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ δεν έπρεπε να συμμετέχει ούτε ένα μέλος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Τη θέση της Ένωσης για τη στενή συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων με την Ομάδα της Φυσικής Αγωγής, όπως για την επανασύσταση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής- κάτι που θα συμβάλει θετικά στην αναβάθμιση του κλάδου- δεν συμμερίζονται κάποια «στελέχη» της Φυσικής Αγωγής, που, όπως φαίνεται, προσπαθούν για το αντίθετο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass