ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ - ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

* Ιωαννίνων / Πάτρας / Κρήτης (Ηράκλειο) / Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2015 9:22

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα Τμήματα Χημείας ασχολούνται με τη μελέτη της επιστήμης της χημείας και την έρευνα της δομής και της σύνθεσης της οργανικής και ανόργανης ύλης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:

Ανόργανη Χημεία, Οργανική Χημεία, Πειραματική Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία Περιβάλλοντος, Χημεία Τροφίμων, Ραδιοχημεία, Βιοχημεία, Προστασία από Διάβρωση, Χρώματα - Βερνίκια, Αμπελουργία, Χημεία Στερεάς Κατάστασης, κ.ά.

... συνέχεια στο «Πάμε...Πανεπιστήμιο 2015

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Το πτυχίο του χημικού δίνει ταυτόχρονα και άδεια άσκησης του επαγγέλματος (Νόμος του 1927). Οι απόφοιτοι των τμημάτων μπαίνουν στον Κλάδο Π.Ε. 0402, Φυσικών Επιστημών (Χημικός) και μπορούν να εργαστούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητές χημείας. Επίσης, μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις όπως:

* Ως χημικοί ποιοτικού ελέγχου στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

* Ως ερευνητές στα διάφορα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και ινστιτούτα, σε νοσηλευτικά ιδρύματα και οργανισμούς, σε εργαστήρια νοσοκομείων, κλινικών δημοσίων ή ιδιωτικών.

* Ως χημικοί παραγωγής ή ελέγχου σε χημικές βιομηχανίες, σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, ποτών, φαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, πλαστικών, λιπασμάτων.

* Ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικό τους χημικό εργαστήριο για αναλύσεις κάθε τύπου, εργαστήρια οινολογικού ελέγχου κ.α.

... συνέχεια στο «Πάμε...Πανεπιστήμιο 2015

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. το 2006 για πρώτη φορά ο Κλάδος Π.Ε. 04, Φυσικών διασπάται σε 5 υποκλάδους: α) Π.Ε. 0401, Φυσικών, β) Π.Ε. 0402, Χημικών, γ) Π.Ε. 0403, Φυσιογνωστών, δ) Π.Ε. 0404, Βιολόγων και ε) Π.Ε. 0405, Γεωλόγων. Η διάσπαση αυτή είναι σημαντική γιατί, πλέον, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε διαφορετικά μαθήματα για κάθε ειδικότητα και όχι στα ίδια, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

* Στον Κλάδο Π.Ε. 0402, Χημικών εντάσσονται οι απόφοιτοι που έχουν Πτυχίο Χημείας (κωδ. 0421) ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή πτυχίο Χημείας του Πανεπιστημίου της Κύπρου (κωδ. 0422). Ειδικότερα για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία (π.δ. 299/1997 όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 367/2001) ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία (Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Αρ. 2Π/2008, Φ.Ε.Κ. 515, 8/10/2008).

... συνέχεια στο «Πάμε...Πανεπιστήμιο 2015

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 326 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2015»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass