ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Παραμένουν μέχρι να... φύγουν

*Αποχωρούν την 1η Ιουλίου * Ελ. Αναστασοπούλου: «Δίκαιη η απόφαση» * Τον Ιούνιο εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης της ανάκλησης της τοποθέτησης των διευθυντών

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 22:07

Μέχρι και τέλη Ιουνίου, θα παραμείνουν στις θέσεις τους, οι έξι διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατά της απόφασης ανάκλησης της τοποθέτησής τους στα σχολεία, από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου.
Την εν μέρει αναστολή της ανάκλησής τους, από τις διευθυντικές τους θέσεις, αποκλειστικά μέχρι και τις 30-6-2018, αποφάσισε χθες, το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, επί της αίτησης αναστολής των διευθυντών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, γεγονός που σημαίνει ότι από 1-7-2018, επανέρχεται σε ισχύ η απόφαση της Περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης, για αποχώρησή τους.


Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, είχε αποφασίσει να ανακαλέσει την τοποθέτηση των έξι διευθυντών, λαμβάνοντας υπόψη καταγγελίες αιρετών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας για εκπρόθεσμες δηλώσεις προτίμησης σχολείων. Προέβη σε έρευνα σχετικά με αυτές, όπου και διαπιστώθηκε ότι «παραβιάστηκε το χρονικό περιθώριο της προβλεπόμενης διαδικασίας».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των διευθυντών, «η αναστολή δόθηκε διότι συντρέχουν λόγοι κατεπείγοντος και δημοσίου συμφέροντος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς επίσης και για τη βασιμότητα ορισμένων από τους λόγους που κατέθεσαν διευθυντές στην αίτησή τους. Στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν γίνεται δεκτό ότι οι δηλώσεις μας ήταν εκπρόθεσμες». Σύμφωνα με τον δικηγόρο των διευθυντών, ορίστηκε δικάσιμος για την αίτηση ακύρωσης της ανάκλησης τοποθέτησης των διευθυντών, μέσα στον μήνα Ιούνιο.
Οι λόγοι που το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, αποφάσισε την εν μέρει αναστολή της ανάκλησης των διευθυντών, μέχρι και τις 30-6-2018, είναι κοινωνικοί και παιδαγωγικοί, προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδίως στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που καλούνται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ερωτηθείσα, σχετικά, η Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Ελένη Αναστασοπούλου, δήλωσε ότι: «Είναι δίκαιη αυτή η απόφαση. Κάνει μικρότερο το άχθος της διοικητικής απόφασης που ήμουν υποχρεωμένη από την κείμενη νομοθεσία να λάβω, αφού εν προκειμένω οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα «χρεωθούν» τις όποιες μη σύννομες ενέργειες».  
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass