ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εκδήλωση για γονείς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 22:00

Eνημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μιλάω, τρώω, εκφράζομαι» πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου και της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Φανή Μπίλιου.

Ομιλήτριες ήταν η λογοθεραπεύτρια κ. Θεοδώρα Ψύρρα η οποία ενημέρωσε τους γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού και όλα τα γενικά χαρακτηριστικά από τη βρεφική μέχρι τη σχολική ηλικία τόσο στον λόγο, όσο και στο σώμα. Προέτρεψε τους γονείς να ασχολούνται με τα παιδιά τους, να τα μιλούν και να παίζουν μαζί τους σε πολλές απλές καθημερινές δραστηριότητες στο σπίτι, ώστε να βοηθηθούν τόσο στον λόγο όσο και στη σκέψη.

Στη συνέχεια η νηπιαγωγός με ειδικότητα τη συμβουλευτική –ψυχολογία κ. Μαρίλια Τζιντζιόβα ενημερώνοντας τους γονείς για τις σχέσεις που πρέπει να έχουν με τα παιδιά τους με όρια και κανονισμούς, πόσο κοντά πρέπει να είναι μαζί τους με στοργή, υπομονή και διάλογο τονίζοντας την άμεση συνεργασία τους με το σχολείο καθόσον τα παιδιά τους περνούν πολύ χρόνο εκεί.

Στο τέλος μίλησε η διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Μαριαλένα Κοντόση, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της διατροφής στα παιδιά για την ομαλή ανάπτυξή τους. Ανέφερε τις ομάδες τροφίμων, τη σημασία της μεσογειακής διατροφής, την σημαντικότητα των τροφών σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό. Ενημέρωσε τους γονείς για κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλουν όπως η χρήση των ετοίμων τροφών και των γλυκισμάτων που μόνο βλάπτουν και τι πρέπει καθημερινά το παιδί να τρώει σε ποσότητες (δημητριακά- πρωτεΐνες κ.λ.π) για την ομαλή ανάπτυξή του και προς αποφυγή της παχυσαρκίας και τον εμπλουτισμό της διατροφής σε φρούτα και λαχανικά.

 Μιλώντας μετά την εκδήλωση η αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου αφού ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες ομιλήτριες καθώς και τους παρευρισκόμενους γονείς τόνισε ότι η ενημέρωση στους γονείς αφορούσε θέματα λόγου των παιδιών, συμπεριφοράς παιδιών και σχέσεων με τους γονείς και διατροφής αυτών και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης επισημάνθηκε η αμοιβαία σχέση του λόγου, της συμπεριφοράς του παιδιού με τη διατροφή του.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας Αναστάσιος, η προϊσταμένη των υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής κ. Κοκότη Θεολογία, πολλοί γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Τυρνάβου καθώς και το σύνολο των παιδαγωγών που υπηρετούν στους δημοτικούς σταθμούς του Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass