Στις κάλπες για νέο Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 15:44
Οι κ. Ζήσης Μαμούρης και Νίκος Δαναλάτος Οι κ. Ζήσης Μαμούρης και Νίκος Δαναλάτος

Στις 9 το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες στο κτίριο Παπαστράτος στον Βόλο και στην Κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Τον πρυτανικό θώκο διεκδικούν δύο υποψήφιοι, ο νυν αναπληρωτής πρύτανη, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας κ. Ζήσης Μαμούρης και ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Δαναλάτος. Τις τέσσερις θέσεις των αναπληρωτών πρύτανη διεκδικούν εξάλλου, οι κ.κ. Ιωάννα Λαλιώτου από το ΙΑΚΑ (Βόλος), Στέφανος Παρασκευόπουλος από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής (Βόλος), Ευτυχία Καψαλάκη από το Τμήμα Ιατρκής (Λάρισα), Βασίλης Κανακούδης από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Βόλος), Δημήτρης Λεωνίδας από το Τμήμα Βιοχημείας (Λάρισα), Ιωάννης Θεοδωράκης από το ΤΕΦΑΑ (Τρίκαλα) και Χαράλαμπος Μπιλίνης από το Τμήμα Κτηνιατρικής (Καρδίτσα).

Για τις ανάγκες των εκλογών θα στηθούν δύο κάλπες, σε Βόλο (στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρυτανικού συμβουλίου, στο κτίριο Παπαστράτος) και Λάρισα (στην Κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής). Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα.

Στις κάλπες για να ψηφίσουν, θα κατέλθουν περίπου 400 μέλη ΔΕΠ και ισάριθμοι διοικητικοί υπάλληλοι. Η βασικότερη αλλαγή που θα ισχύσει φέτος στις πρυτανικές εκλογές είναι ότι θα γίνουν μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή σχήματα με υποψήφιο πρύτανη, αλλά μεμονωμένες υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη και λίστα υποψηφίων για τέσσερις θέσεις των αναπληρωτών πρύτανη.

Το εκλεκτορικό σώμα θα έχει δικαίωμα να ψηφίζει μόνον έναν για πρύτανη κι έναν από τη λίστα των αναπληρωτών.

Για την εκλογή του πρύτανη χρειάζεται να έχει συγκεντρώσει ποσοστό 50+1% των ψήφων, διαφορετικά η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα.

Να σημειωθεί πως η θητεία του σημερινού πρυτανικού σχήματος λήγει στις 31 Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass