Τρία σχολεία του νομού Λάρισας με ευρωπαϊκό «αέρα»!

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ e-Twinning

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 22:06

Την ετικέτα «e-Twinning School» έλαβαν 86 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 3 στη Λάρισα. Στη Λάρισα, την διάκριση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πήραν το 21ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, το 6ο Γυμνάσιο και το 37ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως οι εξής: Ψηφιακή πρακτική, πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (e-Safety), καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού και προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές. Η καθηγήτρια του 6ου Γυμνασίου και πρέσβειρα του e-twinning στη Λάρισα κ. Ζωή Γάλλου μιλά στην «Ε» για τη συμμετοχή του σχολείου και τη σημασία της εγγραφής ακόμη περισσότερων σχολείων στο e-Twinning.

«Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πρωτοπορεί σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα και ένα από αυτά είναι και το e-Twinning. Ήδη από το 2011 ξεκίνησαν οι πρώτες συνεργασίες και συνολικά μέχρι σήμερα το σχολείο μας έχει εμπλακεί σε 23 e-Twinning προγράμματα. Φέτος, δουλεύουμε σε δύο προγράμματα e-Twinning, ένα με πολιτιστικό και ένα με ιστορικό θέμα, ενώ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Shared Treasure”, υλοποιήθηκε και εκπαιδευτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του σχολείου μας στο συνεργαζόμενο e-Twinning σχολείο «Lice olinguistico Giulio Cesare-Manara Valgimigli», στο Ρίμινι της Ιταλίας. Από το σχολείο μας έχουν εγγραφεί στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα e-twinning συνολικά 15 καθηγητές από τους οποίους οι 11 εξακολουθούν να διδάσκουν σ’ αυτό, ενώ έχουμε αποκομίσει κατά καιρούς σημαντικά βραβεία για τα έργα μας. Αναλυτικότερα, μας έχουν απονεμηθεί 8 ευρωπαϊκά βραβεία (European Quality Labels) και 15 εθνικά βραβεία ποιότητας (National Quality Labels).

Στον Νομό μας, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας είναι το μοναδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο απονεμήθηκε η ως άνω διάκριση και είμαστε όχι μόνο περήφανοι γι’αυτό, αλλά και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη σημαντική αυτή πορεία μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Επιπλέον, ως σχολείο, είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε κόμβο ενημέρωσης για όσα σχολεία επιθυμούν να υλοποιήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα στο μέλλον. Η εγγραφή των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο e-Twinning δίνει μια πρωτοποριακή διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προτείνουμε στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εμπλακούν εγκαίρως σε κάποια από τις δραστηριότητές του, δίνοντας νέα πνοή στη διδασκαλία και αποκτώντας νέες εμπειρίες εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους».

Το 21ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας ήταν επίσης το μοναδικό που απέσπασε τη διάκριση με υπεύθυνη- project founder and coordinator την εκπαιδευτικό, κ. Αφροδίτη Γκιούρη και συνυπεύθυνη την κ. Μαρία Παπαδημητρίου για τις τάξεις Δ’, Ε’, και Στ’ που συμμετείχαν φέτος στο e-Twinning έργο, με τίτλο “PuppeTs” (Puppet Tourists ) -Μαριονέτες Τουρίστες.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του 37ου Νηπιαγωγείου, μέλος της ομάδας e-Twinning σχολιάζει: «Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας σε προγράμματα e-Twinning στοχεύει κατά κύριο λόγο στην καλλιέργεια δεξιοτήτων των μαθητών, στην κοινωνικοποίηση και την εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία της μάθησης μέσω του εναλλακτικού τρόπου της αξιοποίησης της ομότιτλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επίσης το προσωπικό μας συμμετέχει σε εκδηλώσεις μάθησης που κατευθύνονται από ειδικούς και περιλαμβάνουν συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα εκπαίδευσης. Μέσα από την εμπλοκή των εκπαιδευτικών στο e-Twinning προκύπτει μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη γνώση και είναι πρόθυμοι για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό το εκτιμούν και οι γονείς όταν ενημερώνονται για τις δράσεις των παιδιών κατά την υλοποίηση των projects. Σημαντική, εξάλλου, είναι για τους γονείς η ασφάλεια των παιδιών, γιατί αυτά δεν εκτίθενται σε ευρύ κοινό παρά μόνο στην Κοινότητα των εκπαιδευτικών, καθώς χρησιμοποιούνται κωδικοί για να συνδεθούμε στην πλατφόρμα κι επιλέγουμε να θολώνουμε τα πρόσωπα των μαθητών και να μην δημοσιεύουμε προσωπικά τους στοιχεία. Οι γονείς στηρίζουν τη συμμετοχή των παιδιών τους και βοηθούν σε δράσεις των προγραμμάτων όπως ανταλλαγή καρτών, συμμετοχή σε εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικές δημιουργίες κ.ά.

 Τέλος, η συμμετοχή των μαθητών μας έχει πολλές φορές βραβευτεί με εθνική και ευρωπαϊκή ετικέτα. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιείται το έργο «An apple a day keeps doctor away» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων σε θέματα υγιεινής διατροφής».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass