Συντονισμένη αντίδραση και στην Καρδίτσα

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Σ.Ν. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 22:04

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, για το νομοσχέδιο του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο έθεσε προς δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζουν, εμμένουν στις θέσεις που είχαν εκφράσει πρόσφατα ενάντια στην υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Καρδίτσας και καλούν όλους τους τοπικούς βουλευτές και φορείς σε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της ΠΕΔ στην Καρδίτσα, προκειμένου να αποφασίσουν ενωμένοι και συντονισμένοι την υλοποίηση διεκδικητικών κινήσεων και δράσεων.

Στην κοινή δήλωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις μας που έγιναν από τον καθένα ξεχωριστά με τη δημοσιοποίηση του σχεδίου, όσο και με τις τοποθετήσεις μας στις συσκέψεις που ακολούθησαν και το συλλαλητήριο που συναποφασίσαμε να διοργανώσουμε, είχαμε καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια αναδιάρθρωση των σχολών και των τμημάτων που αδικούσε κατάφωρα την Καρδίτσα.

Σ’ αυτή μας τη θέση εμμένουμε αταλάντευτα.

Πιστεύουμε ότι στον αγώνα αυτό για να διεκδικήσει η Καρδίτσα τη θέση που της αξίζει στον νέο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θέλει να διαμορφώσει το Υπουργείο Παιδείας δεν περισσεύει κανείς και ως φορείς οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου και να αντιδράσουμε ενωμένα, συντονισμένα και δυναμικά στο νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν αμβλύνει το αίσθημα της αδικίας που δημιούργησε σε όλους τους Καρδιτσιώτες το αρχικό σχέδιο, αλλά το γιγαντώνει με την ακατανόητη, αναιτιολόγητη και αστήρικτη από κάθε άποψη πρόβλεψη μετακίνησης και λειτουργίας στα Τρίκαλα του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας.

Επιμένουμε στις αρχικές μας προτάσεις τις οποίες απαιτούμε από το Υπουργείο και την κυβέρνηση να τις αποδεχθεί και να τις ενσωματώσει στο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή:

- Να δημιουργηθεί Σχολή στην Καρδίτσα

- Να μην μετακινηθεί το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας

- Να οριστικοποιηθεί η ίδρυση Τμήματος Δημόσιας Υγείας

- Να έχει το Τμήμα Δασολογίας και Σχεδιασμού Ξύλου τα δικαιώματα που είχαν οι απόφοιτοι των Τμημάτων Δασοπονίας και Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου

- Να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής για τη λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοιτήσεως».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτής μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass