Κ. Αγοραστός: Το σχέδιο Γαβρόγλου κατάφερε να τους βάλει όλους απέναντι

* Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑ ΩΡΙΜΟΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 22:02

Πολλά τα ερωτηματικά που έχει προκαλέσει το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ένα από αυτά είναι και γιατί δεν έγινε εκείνο το "ραντεβού" που είχε κλείσει ο Υπουργός Παιδείας, τον περασμένο Αύγουστο από τη Λάρισα, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, θυμίζουμε ότι τότε ο υπουργός είχε πει κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη: "Να συναντηθούμε αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να δω τις προτάσεις σας". Προτάσεις βέβαια που ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπλέκονταν στα ακαδημαϊκά, αλλά θα είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η "Ε" μίλησε με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό ο οποίος μας είπε ότι επικοινώνησε για τη συνάντηση, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία απόκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Σχολιάζοντας το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου σημείωσε:

"Η Παιδεία του μέλλοντος απαιτεί καθαρά επιχειρήματα. Όσο η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι εγκλωβισμένη στην απλή διαχείριση με προτάσεις τύπου πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ μέσα από διαδικασίες που γεννούν ερωτήματα κι αμφιβολίες -όχι μόνο για την αναγκαιότητά τους, αλλά και ως προς την ορθότητά τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο-, τόσο η Παιδεία θα παραμένει ο ασθενής κρίκος της αλυσίδας που διαμορφώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η Θεσσαλία, η Παιδεία, η νεολαία. Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου ενεργοποίησε τον Θεσσαλικό κοινωνικό αυτοματισμό και είχαμε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο. Κατάφερε να τους βάλει όλους απέναντι. Κάναμε και κάνουμε προσπάθειες για συνεργασία και συνέργεια. Επιμένουμε παρ' όλες τις σκέψεις του υπουργού ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται στα ακαδημαϊκά ζητήματα και λέμε ότι έχει λόγο στην κοινωνία, στους νέους της. Χρειάζεται ωριμότερη σκέψη και ουσιαστική διαβούλευση. Ζητάμε άμεση συνάντηση".

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass