Ναι επί της αρχής… με προτάσεις και «κόκκινες γραμμές»

* Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Π.Θ. ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ!

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 22:40

Με αρκετές παρατηρήσεις-προτάσεις και επανάληψη των κόκκινων γραμμών η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από πολύωρη συνεδρίαση χθες στον Βόλο, αποφάσισε να κάνει δεκτό το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη η Σύγκλητος αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία 23 έναντι 5, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να διεκδικήσει δυναμικά μια θέση στον νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας όπως αυτός διαμορφώνεται, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έρευνα σε μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων. Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, το Σχέδιο Νόμου υπηρετεί επί της αρχής τις θέσεις αυτές, όμως θα πρέπει να συμπεριλάβει και μια σειρά προτάσεων που έχουν να κάνουν με την έδρα της Οικονομικής Σχολής που το Π.Θ. ζητά να είναι στον Βόλο, την υιοθέτηση της απόφασης της Ιατρικής Σχολής για μετασχηματισμό της σε μονοτμηματική, τη δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας στον Βόλο και Πειραματικών Σχολείων όπως και τη δημιουργία νέων ερευνητικών Ινστιτούτων που θα αποφασίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πέρα αυτών που αναφέρει το Σχέδιο Νόμου. Επίσης, στις προτάσεις που θα σταλθούν στο Υπουργείο συμπεριλαμβάνονται επίσης η εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης του εγχειρήματος και νέα στελέχωση προσωπικού με μέλη ΔΕΠ, για την ακρίβεια 130 θέσεις για την περίοδο 2018-2020, ζητείται επίσης ότι ο αριθμός των εισακτέων να κινηθεί σε λογικά επίπεδα, να μην υπάρξουν νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, θέτονται θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μετακίνηση μελών ΔΕΠ των δύο ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο, ζητείται η εξίσωση των ΕΔΙΠ με τη βαθμίδα του Λέκτορα Εφαρμογών και τέλος όσον αφορά στους φοιτητές και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο, η πρόταση είναι να παίρνουν τα πτυχία τους και μετά να δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις, ίσως με ένα πιο αυξημένο ποσοστό εισαγωγής. Σε κάθε περίπτωση ο Βόλος, παρότι επί της αρχής υιοθετεί το Σχέδιο Γαβρόγλου, θέτει μια σειρά σοβαρών ζητημάτων και εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» του.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass