Ζητούν περισσότερη εκπαίδευση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 16:20

H Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή, που τιμάται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, γιορτάστηκε στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας.

Στο σχολείο που λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια στη φυλακή Λάρισας μέσα από προβολή ταινιών και διαφανειών αλλά και συζήτηση επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων για την αξία της εκπαίδευσης στις φυλακές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές στον χώρο της εκπαίδευσης από σχολεία και προγράμματα εκπαίδευσης σε φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις του άρθρου 15β του Καταστατικού του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναφέρουν ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό, ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των φυλακισμένων είναι μεγάλες αφού οι περισσότεροι έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ότι η εκπαίδευση στη φυλακή βοηθά στο να αναβαθμιστεί η προσωπικότητα των φυλακισμένων και να βελτιωθεί η αντιμετώπιση των συνθηκών κράτησης και ότι η εκπαίδευση στη φυλακή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να διευκολυνθεί η επανένταξη του φυλακισμένου στην κοινωνία.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι συμφώνησαν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά χρειάζονται και άλλα, όπως έγκαιρη στελέχωση και χρηματοδότηση των σχολείων καθώς και δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών, όπως μεταγυμνασιακή εκπαίδευση. Επίσης, οι φυλακισμένοι ζήτησαν πρόσβαση περισσότερων στην εκπαίδευση, στη δανειστική βιβλιοθήκη, σε πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να προστεθεί το μάθημα της γυμναστικής. Επίσης, ζήτησαν να βοηθηθούν οι έγκλειστοι που έχουν πρόβλημα γραφής ή ανάγνωσης, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκτός φυλακής και περισσότερες ευκαιρίες, ώστε να συνεχίζουν τις σπουδές και μετά την αποφυλάκισή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass