Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου στην Πορτογαλία

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 16:00

Η έναρξη του προγράμματος Erasmus+ Steps to Tolerance for European Pupils KA229 έγινε με την προπαρασκευαστική συνάντηση στην πόλη Medas κοντά στο Porto της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και θα υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 01-09-2018 έως 31-08-2020. Στη σύμπραξη αυτή συμμετέχουν έξι σχολεία από τη Ρουμανία (συντονιστής) την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Λιθουανία(εταίροι).

Τα σχολεία που συμμετείχαν στη συνάντηση -αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, αντιπροσωπεία του οποίου συμμετείχε σ’ αυτήν- ασχολήθηκαν με τον σχεδιασμό των θεματικών και των αξόνων δράσης του προγράμματος, οριστικοποίησαν τις ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων, συμφώνησαν για τα κριτήρια επιλογής των μαθητών που θα συγκροτήσουν τις ομάδες σε κάθε σχολείο, συζήτησαν για τα οικονομικά του προγράμματος και τη διαχείρισή τους, τη διάχυση των αποτελεσμάτων και γενικά όλα τα ζητήματα που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Η θεματική του σχεδίου αφορά στην καλλιέργεια της ανεκτικότητας στους νέους μαθητές, απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουμε σε μια κοινωνία δεκτική και ανοικτή σε νέες προκλήσεις. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όσοι εμπλέκονται στο σχέδιο ότι η ανεκτικότητα βασίζεται σε μια διαλογική σχέση και καλλιεργείται από όλα τα μέρη μιας κοινωνίας. Αποτελεί μια στάση που προσδιορίζεται από κοινή αποδοχή και εφαρμογή του νομικού πλαισίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στο πρόγραμμα αναμένεται να καλλιεργήσει σε μαθητές–καθηγητές και γονείς επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες. Θα βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες στη χρήση της ξένης γλώσσας, των νέων τεχνολογιών, της ταξιδιωτικής εμπειρίας, της διαχείρισης χρημάτων και της καλλιέργειας ευρωπαϊκών αξιών.

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας που συμμετέχει από την ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από δύο καθηγητές και θα είναι το πρώτο σχολείο της σύμπραξης που θα φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές τον Ιανουάριο του 2019, καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass