"Μπαλάκι" οι ευθύνες για την υπολειτουργία της ΕΛΜΕ

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΠΕΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:12
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Το κακό κλίμα στην ΕΛΜΕ Λάρισας τον τελευταίο χρόνο είναι γνωστό. Οι αυριανές εκλογές διεξάγονται σε τεταμένη ατμόσφαιρα, αφού το «μπαλάκι» των ευθυνών για τη μη συγκρότηση σε σώμα επί έναν χρόνο, με συνέπεια το «πάγωμα» της λειτουργίας του Συλλόγου, πηγαινοέρχεται από τη μια παράταξη στην άλλη. Ενόψει των αυριανών εκλογών στην ΕΛΜΕ Λάρισας, για τη διεξαγωγή των οποίων θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια και Λύκεια, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων διατύπωσαν τις θέσεις τους και ανακοίνωσαν το ψηφοδέλτιο με το οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές. «Πολλοί προσπάθησαν, με ψέματα, εκβιασμούς και ευθείες απειλές να ματαιώσουν την όποια λειτουργία της ΕΛΜΕ Λάρισας -ακόμα και την πιο στοιχειώδη. Ο κλάδος μας και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τέτοιας έκτασης προβλήματα, ώστε είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα η ύπαρξη ενεργού σωματείου το οποίο να είναι όργανο στα χέρια των εργαζομένων κι όχι βάθρο ανάδειξης στελεχών για κάθε χρήση» τόνισαν χαρακτηριστικά ενώ έστρεψαν τα βέλη τους και στην παράταξη της ΔΑΚΕ, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε τη στάση της ΔΑΚΕ που προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαλύσει το σωματείο. Αν δεν εκλέξουμε πρόεδρο τον εκλεκτό της δεν έχει λόγο ύπαρξης η ΕΛΜΕ; Αν δεν συμφωνήσουμε όλοι με τις απόψεις της θα στέλνει μέλος της να επιδίδεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης μιας Γενικής Συνέλευσης με φράσεις συνοδευόμενες με αναφορές σε Δικαστήρια; Θα μιλάει για παράνομες εκλογές, στις οποίες θα τρέχει να λάβει μέρος σε μια επίδειξη μεγαλειώδους όσο και αξιοθαύμαστης κωλοτούμπας; Επιπλέον, ζητά να αλλάξουμε το καταστατικό του σωματείου. Ποιος τους εμποδίζει;». Καταλήγοντας ανέφεραν ότι η Αγωνιστική Παρέμβαση διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του ωραρίου, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια και όχι στην αξιολόγηση και στο νέο Λύκειο.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Αποστόλου Αντώνης, Διβράμης Ανδρέας, Θεοχάρη Ιωάννα, Καζαντζής Κωνσταντίνος, Καλαϊντζίδου Σοφία, Καλογήρου Βάσω, Καράνης Γιώργος, Κοντελές Δημήτρης, Κριτσινιώτης Θανάσης, Λιάπη Ελισάβετ, Μήτσιου Αγγελική, Μιχαλάκης Κωνσταντίνος, Μουστάκας Χρήστος, Μπαντής Νίκος, Ντάκος Ιωάννης, Ντριγκόγιας Χρήστος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Παπαϊωάννου Άννα, Πολυμερίδου Μαρία, Ρεμπάπης Παναγιώτης, Σπυροπούλου Ευαγγελία, Τσιμπόλη Κική, Ψαρρού Ευαγγελία.

Για την Ε.Ε. Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Μπίκα Δήμητρα.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΚ

«Η μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας σύρθηκε – διασύρθηκε – ευτελίστηκε στο Πανελλήνιο επειδή αυτό το Δ.Σ. στάθηκε ανίκανο να συνθέσει και να εκπροσωπήσει επιστήμονες με χρονίζοντα κοινά εργασιακά προβλήματα. Οι προσβλητικές προσωπικές αντιπαραθέσεις, το αγοραίο ύφος, η ανυπαρξία συνδικαλιστικής δράσης και η στείρα επιδίωξη του ατομικού και του κομματικού συμφέροντος δεν ταιριάζουν στους καθηγητές. Η ΠΕΚ αγωνίζεται για:

Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους, αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα, διαφάνεια, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπεια, να επιστρέψει η συνδικαλιστική σοβαρότητα στην ΕΛΜΕ, να γίνει αλλαγή του καταστατικού της ΕΛΜΕ και συγκρότηση της ΕΛΜΕ με βάση την αρχή του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου» αναφέρει στη διακήρυξή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΓΚΟΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΛΤΕΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΙΤΑΙΝΑ ΜΙΝΑ, ΜΠΟΖΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΜΠΟΡΑΝΤΑ ΤΖΕΝΗ, ΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΜΙΧΑ ΡΟΥΛΑ, ΠΑΛΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΛΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΤΣΙΟΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.: ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΡΟΥΜΠΑΚΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΚ Λάρισας στη διακήρυξή τους «δείχνουν» τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Παρέμβαση ως τους υπαίτιους της μη λειτουργίας του σωματείου σημειώνοντας: «Τον τελευταίο χρόνο, στο σωματείο με ευθύνη των ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, η συνδικαλιστική αντιπαράθεση κατρακύλησε σε επίπεδα που προσβάλλουν την ιστορία και τους αγώνες του σωματείου αλλά και τους συναδέλφους. Χρησιμοποιήθηκε κάθε λογής πρακτική, από ψέματα, προσωπικές επιθέσεις, συκοφαντίες, ύβρεις, όλα υποταγμένα σε έναν αρρωστημένο συνδικαλισμό που μόνο λόγο ύπαρξης έχει την αυτοεπιβεβαίωση συνδικαλιστών, την ψηφοθηρία με κάθε τρόπο και μέσο. Φυσιολογική κατάληξη αυτής της κατάστασης ήταν να επιδεινωθεί περαιτέρω η μεγάλη έτσι κι αλλιώς αποστασιοποίηση των συναδέλφων από τις συλλογικές διεργασίες του σωματείου. Η λογική της ανάθεσης έχει πάρει πλέον δραματικές διαστάσεις. Έναν ολόκληρο χρόνο δεν τοποθετήθηκαν καθαρά για τη στάση που θα κρατούσαν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας συγκρότησης. Ζητάμε από όλες τις παρατάξεις να δεσμευτούν πριν τις εκλογές δημόσια για τη στάση που θα κρατήσουν στη συγκρότηση του επόμενου Δ.Σ. Αν δεν το κάνουν θα σημαίνει πως όλο αυτό τον καιρό κοροϊδεύουν τους συναδέλφους. Ως ΣΥΝΕΚ δηλώνουμε για άλλη μια φορά δημόσια ότι θα ψηφίσουμε αναλογικά – αντιπροσωπευτικά. Με φανερή ψηφοφορία. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Το μόνο προαπαιτούμενο που βάζουμε είναι να γίνει συγκρότηση όλων των θέσεων του προεδρείου. Για να γίνει αυτό πρέπει όλες οι παρατάξεις να δεσμευτούν δημόσια για τη στάση τους. Πριν τις εκλογές. Να σταματήσουν τα παιχνιδάκια σε βάρος του σωματείου. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ:

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΤΙΝΑ), ΔΗΜΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΣΜΟΥΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΡΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ (ΕΡΜΙΝΑ), ΜΑΝΟΥΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ), ΜΠΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΑΝΤΡΑΛΕΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΥΡΛΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΤΖΗΜΑΓΕΩΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΙΟΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι στο 6ο Γενικό Λύκειο στη Νεάπολη και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα στο 1ο ΓΕΛ Λάρισας.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Διορισμούς, επαναφορά διδακτικού ωραρίου, αναβάθμιση επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνταξιοδοτικό, αξιολόγηση η οποία θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στον ν. Λάρισας και νέα ομαδοποίηση των σχολείων, πρόσθετη διδακτική στήριξη στα Λύκεια και έγκαιρη έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ. και καταστατική Συνέλευση (αλλαγή άρθρων του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε., 2ετή θητεία του Δ.Σ., συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου κ.α.) είναι το βασικό πλαίσιο διεκδικήσεων της ΔΑΚΕ.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΓΙΑΚΟΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΤΖΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΚΑΔΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΕΞΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΜΑΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΟΤΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΤΣΟΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΕΚΑΣ ΘΩΜΑ,Σ ΤΖΗΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΟΥΡΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΦΟΥΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

 ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΣΣΙΔΑ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΚΟΝΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ, ΣΤΑΘΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass