«Αδικο το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών»

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 22:00

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας επαίρεται για την επιτυχία του με το νέο σύστημα διορισμού 15000 εκπαιδευτικών που το περνά ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν καθώς θεωρούν ότι το νέο σύστημα είναι άδικο και ότι οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από αυτές που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Με αφορμή το γεγονός ότι μεθαύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Δημήτρης Παπαποστόλου εξηγεί στην  «Ε» γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για το συγκεκριμένο σύστημα διορισμού.

«Είμαστε αντίθετοι για τρεις κυρίως λόγους. Δεν προσμετράται η συνολική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών και μπαίνει «ταβάνι» στους 120 μήνες, απαξιώνεται το ελληνικό πτυχίο καθώς μοριοδοτούνται περισσότερο όσοι έχουν μεταπτυχιακό και δεν υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους αναπληρωτές με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Όταν το μεταπτυχιακό δεν το προσφέρει το ελληνικό κράτος και πρέπει να πληρώσεις για να το κάνεις ή κάποιοι το κάνουν εξ αποστάσεως, δεν απαξιώνεις το δικό μου το ελληνικό πτυχίο απλά επειδή δεν έχω χρήματα να το κάνω; Για τους αναπληρωτές με 16 και 17 χρόνια δεν έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον αριθμό των διορισμών που θα γίνουν λέει ότι πρόκειται για κοροϊδία και προσθέτει «Θα γίνουν το 2019 οι 4.500, το 2020 οι 5.250 και το 2021 οι 5.250» είπε ο κ. Γαβρόγλου όμως δεν ισχύει. Μόνον οι 4500 μπορούν να γίνουν. Έχουμε εκλογές μπροστά μας. Ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει; Και αν η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει ένα διαφορετικό σύστημα. Ό,τι γίνει τώρα. Και αυτές οι προσλήψεις που θα γίνουν είναι ελάχιστες μπροστά στις 13.000 συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων 8 ετών».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαποστόλου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί αφού   «πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια και όσοι διεκδικήσουν μια θέση εργασίας θα καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών (μεταπτυχιακά, κ.λ.π)».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass