Αιρετοί καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες

ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 15:46

«Αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» καταγγέλλουν οι αιρετοί των εκπαιδευτικών, Βασίλειος Παληγιάννης, Νικόλαος Φασφαλής και Δημήτριος Πεππές με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνεντεύξεων των υποψήφιων Περιφερειακών Διευθυντών.

Αναλυτικά οι αιρετοί στην καταγγελία τους σημειώνουν ότι «μετά το πέρας της ως άνω διαδικασίας, πριν το άνοιγμα των φακέλων βαθμολόγησης, και παρά τα προβλεπόμενα από τον Ν.4547/2018, σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής αρνήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου να λάβουν γνώση της αναλυτικής βαθμολόγησης του κάθε μέλους ανά υποψήφιο.

Ως Αιρετοί Εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεωρήσαμε την ενέργεια αυτή πρωτοφανή, πραξικοπηματική, πλήγμα στη Διαφάνεια που με τόσους αγώνες κατακτήσαμε.

Καταγγείλαμε τη διαδικασία αυτή και αποχωρήσαμε, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τέτοιες μεθοδεύσεις. Καλούμε τον Υπουργό της Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει την ενέργεια αυτή που μας οδηγεί χρόνια πίσω, ώστε να εξασφαλισθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών. Σε αντίθετη περίπτωση, το όποιο αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί» καταλήγουν οι αιρετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass