Επιμορφωτικό Εργαστήριο για τη διδασκαλία πολυγραμματισμών

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2019 15:30

Στη Λάρισα και στη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης –Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα «Ολοκληρωμένη Διδασκαλία Γλώσσας και Περιεχομένου (CLIL), μία μέθοδος ανάπτυξης πολυγραμματισμών για ουσιαστική μάθηση».

Το εργαστήριο διεξήχθη στο πλαίσιο συνεργασίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, της Δ/νσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Την ευθύνη της προετοιμασίας και της υλοποίησης του Εργαστηρίου ανέλαβε ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ν. Λάρισας (http://etal-lar.blogspot.com/).

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η επιμόρφωση λειτουργών της εκπαίδευσης στη μέθοδο CLIL, η οποία δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης των επιστημονικών και γλωσσικών γραμματισμών και δεξιοτήτων σε περιβάλλοντα όπου οι μαθητές λειτουργούν σε περισσότερες από μία γλώσσες. Στη διάρκεια του εργαστηρίου οι εκπαιδευτές έδωσαν πρακτικές ιδέες για την προσαρμογή των διδακτικών μεθόδων και του διδακτικού υλικού για τη διευκόλυνση της ουσιαστικής μάθησης, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και των μεταγνωστικών ικανοτήτων των μαθητών και έδειξαν με απτά παραδείγματα πώς μπορεί κανείς να διδάξει ένα οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και ταυτόχρονα γλώσσα. Το εργαστήριο ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς που στις τάξεις τους έχουν μαθητές που δεν μιλούν την ελληνική και καλούνται να βρουν τρόπους να τους διδάξουν τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα και την ελληνική γλώσσα ταυτόχρονα.

Το εργαστήριο παρακολούθησαν 40 λειτουργοί της εκπαίδευσης – συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass