Στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων 95 μαθητευόμενοι

* ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ * ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 22:12

Ενενήντα πέντε νέους, μαθητευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, Επαγγελματικών Λυκείων, Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, θα απασχολήσει ο Δήμος Λαρισαίων, στις υπηρεσίες του, κατά τα έτη 2019-2020 και 2020-21.

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε χθες στο πλαίσιο έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων θέματα για παρατάσεις εργασιών έργων στην πόλη.

Αναλυτικότερα για το θέμα των μαθητευόμενων, ο Δήμος Λαρισαίων γι’ άλλη μια χρονιά, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού (ΟΑΕΔ), να στηρίξει Προγράμματα Μαθητείας, για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητάς τους.

Όπως προβλέπεται, θα απασχολήσει για εννέα μήνες, στις δημοτικές υπηρεσίες, αποφοίτους ΕΠΑΛ, που εντάχθηκαν στο Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), έως 20 μήνες τους μαθητές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ και τέλος για ένα εξάμηνο του μαθητές ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες των μαθητευόμενων είναι οι εξής: Βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, τεχνικοί φυτικής παραγωγής, υπάλληλοι διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικοί οχημάτων, βοηθοί φυσιοθεραπευτές, βοηθοί νοσηλευτές-τριες, τεχνικοί ηλεκτρολογικών συστημάτων και δικτύων, τεχνικοί εφαρμογών πληροφορικής, υπάλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων, τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, στελέχη διοίκησης και οικονομίας, βοηθοί φαρμακείου, φυτοτεχνικοί επιχειρήσεων –αρχιτεκτονικής τοπίου, ξυλουργοί-επιπλοποιοί, υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, τεχνίτες ηλεκτρονικών συσκευών εγκαταστάσεων και υπολογιστικών μονάδων, τεχνίτες ηλεκτρολογικών εργασιών, τεχνίτες αερίων καυσίμων, τεχνίτες μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου κ.α.

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Εξάλλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε παράταση συνολικής προθεσμίας του δημοτικού έργου «Διαμόρφωση Βενιζέλου – Φιλελλήνων» για δύο μήνες, επίσης παράταση της συμβατικής προθεσμίας για το έργο: «Συντήρηση και επισκευή οδοστρωμάτων» ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2019, παράταση συνολικής προθεσμίας του έργου: «Επισκευές –συντηρήσεις Ιερού Ναού Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας» για 18 ημέρες (ως τις 21 Ιουνίου) -λόγω των βροχοπτώσεων που δεν επέτρεψαν την εκτέλεση των εργασιών στο εξωτερικό περίβλημα του Ιερού Ναού- και παράταση εργασιών για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις» ως τις 14 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα εγκρίθηκε η σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευές – συντηρήσεις Ιερού Ναού Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας» και του 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Επισκευές –συντηρήσεις Ιερού Ναού Νέου Κοιμητηρίου Λάρισας».

Να σημειωθεί ότι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δημαρχεύων ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, καθώς ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης απουσίαζε.

Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση επιχορήγησης του Δήμου Λαρισαίων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass