Συγχαρητήρια και πολιτικά μηνύματα στους επιτυχόντες

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 16:05

Μέρα χαράς η χθεσινή για δεκάδες οικογένειες της Λάρισας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έβαλε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που πλέον είναι φοιτητές. Αγκαλιές, φιλιά, συγκίνηση και ευχές ήταν η εικόνα που κυριαρχούσε χθες στην πόλη. Τις δικές τους ευχές στέλνουν μέσω της «Ε» στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι βουλευτές και δήμαρχοι του νομού Λάρισας.

Οι βουλευτές της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου και Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχονται στα παιδιά να απολαύσουν τη φοιτητική τους πορεία, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες και επισημαίνουν ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η φοιτητική πορεία τους να μην μένει ένα γράμμα κενού περιεχομένου αλλά να συνδυάζεται με την αγορά εργασίας και την επίτευξη των προσωπικών στόχων του καθενός.

Ειδικότερα, η βουλευτής Στ. Μπίζιου σημειώνει:

 «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ικανοποίησης για χιλιάδες μαθητές και για τις οικογένειές τους, αφού τελειώνει ένα δύσκολο ταξίδι που ξεκίνησε πριν χρόνια. Εύχομαι στους νέους, πλέον, φοιτητές να έχουν μια συναρπαστική φοιτητική πορεία, απολαμβάνοντας γνώση και εμπειρία, σε μια μοναδική για κάθε άνθρωπο περίοδο στη ζωή του.

Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η φοιτητική πορεία τους να μην μένει ένα γράμμα κενού περιεχομένου αλλά να συνδυάζεται με την αγορά εργασίας και την επίτευξη των προσωπικών στόχων του καθενός. Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει και να παρακολουθούν τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις, τόσο στην επιστήμη όσο και στην κοινωνία και να δίνουν τη δυνατότητα επιλογής στους φοιτητές ώστε να αναπτύσσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου που ψηφίσαμε πριν λίγες μέρες στη Βουλή θα δώσει τη δυνατότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν ξανά χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και στους φοιτητές να ζυμώνονται ελεύθερα με τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης της εποχής μας.

Ο δρόμος για μια καθολική επανάσταση στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι μακρύς και επίπονος. Αγκυλώσεις και νοοτροπίες του χθες θα υψώνονται ως τεχνητά εμπόδια με στόχο να καθυστερούν τις αλλαγές που είναι αναγκαίες. Οφείλουμε ως κυβέρνηση να συνεργαστούμε στενά με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για τις αλλαγές που πρέπει να συμβάλλουν στη μεταρρύθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. Το σχέδιό μας είναι έτοιμο και η κοινωνία ακόμα πιο έτοιμη».

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

 «Η ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων συμπίπτει με την εκκίνηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της και την εξάλειψη χρόνιων παθογενειών».

Ο Θεσσαλός πολιτικός συγχαίρει «όλα τα παιδιά που είδαν τα ονόματά τους ανάμεσα στους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συνιστά επιβράβευση της πολύχρονης προσπάθειάς τους για κατάκτηση της γνώσης. Η επιτυχία τους είναι αναμφίβολα προσωπική, καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής τους εργασίας, ωστόσο σ’ αυτήν έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο οι δάσκαλοί τους, που με ευσυνειδησία τα καθοδήγησαν στη μελέτη τους, όσο και οι γονείς τους που στάθηκαν πάντοτε στο πλευρό τους. Για όσους δεν πέτυχαν τον στόχο τους να εισαχθούν σε κάποια σχολή, ας γνωρίζουν ότι η ζωή προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να σταδιοδρομήσει κανείς, αρκεί να το θέλει.

 

Ο Χρ. Κέλλας σημειώνει: «Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους εύχομαι, από βάθους καρδιάς, μία καλή και παραγωγική σταδιοδρομία, κατά την οποία θα δουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται, επιτυγχάνοντας ανάλογες επιδόσεις. Ειδικότερα στους άριστους, εύχομαι να έχουν τη δύναμη και τη διαύγεια, ώστε να βρίσκονται πάντα στην κορυφή.

Όσοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να δουν την ερχόμενη χρονιά ως μία ευκαιρία, προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους, είτε αποφασίσουν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, είτε επιλέξουν διαφορετική διαδρομή εξέλιξης.

Εύχομαι σε όλες και όλους, επιτυχόντες και μη, να έχουν μία δημιουργική πορεία στη ζωή τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

 

 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί τη σπουδαία εκείνη ημέρα για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, την ημέρα που οι κόποι πολλών ετών συμπυκνώνονται στο αίσθημα χαράς και ικανοποίησης που διακατέχει τα νέα μέλη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μπροστά στους νεοεισαχθέντες πλέον, ανοίγεται μία νέα περίοδος στη ζωή τους, γεμάτη καινούριες εμπειρίες και προκλήσεις, μία περίοδος που θα διαμορφώσει μέσα από τις σπουδές, τη νέα γενιά που θα έλθει να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, τα «καλά μυαλά» εκείνα, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος μας. Στα παιδιά που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους, θέλω να θυμίσω πως η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και συγκινήσεις και μετά την εμπειρία των εξετάσεων. Με διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά, επιβραβεύει πάντοτε εκείνους που μοχθούν. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη μπροστά στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται!»

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά της: «Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με τη σημερινή σας επιτυχία ανταμείβεται η προσπάθειά σας. Εύχομαι να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα σας φέρουν πιο κοντά στα όνειρά σας.

Συγχαρητήρια επίσης και σε όσους προσπάθησαν χωρίς να έχουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Η ζωή και οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ. Συγχαρητήρια, τέλος, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια των παιδιών. Εύχομαι στα παιδιά να έχουν περάσει στις σχολές που ήθελαν για να έχουν μια καλή σταδιοδρομία στο αντικείμενο που πραγματικά αγαπάνε και να γίνουν ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες».

Η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Για τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους, ο αγώνας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων επιβραβεύονται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο. Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να εγγραφούν σε λίγες ημέρες στη σχολή τους, να χαρούν την επιτυχία τους, να ζήσουν το όνειρό τους και να περάσουν ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια. Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια, όπως και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους. Κάθε παιδί, όμως, που έδωσε τον αγώνα του μέσα από το σύστημα των Πανελληνίων αξίζει συγχαρητηρίων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν σήμερα, έχουν να μάθουν ένα σημαντικό μάθημα, που ίσως να μην είναι τώρα ορατό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι σπουδαίο: οι ευκαιρίες για μάθηση δεν τελειώνουν σε μια χρονιά εξετάσεων. Αντιθέτως, προσφέρονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Άλλωστε μια αποτυχία που σου μαθαίνει κάτι, ποτέ δεν είναι αποτυχία Παιδιά, μην ξεχνάτε: η ζωή σάς περιμένει… Εμείς σας περιμένουμε!».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος

«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης συγχαίρω από καρδιάς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα όσες και όσους προέρχονται από τον Δήμο Κιλελέρ. Εύχομαι τα κορίτσια και τα αγόρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να έχουν δημιουργική πορεία και όταν αποφοιτήσουν, ολοκληρωμένοι επιστήμονες, να είναι χρήσιμοι στον τόπο τους. Οι εργατικότητά τους και το μεράκι που επέδειξαν μας κάνει όλους υπερήφανους. Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί δίπλα τους και τους βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους. Όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ας γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους. Να τις διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα».

Ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλη δήλωσε τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή

τους στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στις Σχολές που

επέλεξαν, σηματοδοτεί για όλους σας μια καινούρια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συγχαρητήρια, επίσης, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς τους. Η συμβολή τους, καθ’ όλο το διάστημα της πολύχρονης, κοπιαστικής προετοιμασίας, υπήρξε καθοριστική. Ωστόσο, όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή, να το θεωρήσουν ως αφορμή για μία νέα προσπάθεια. Ας έχουν υπομονή, επιμονή, αγάπη, θάρρος και να είναι σίγουροι ότι θα επιτύχουν! Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν εξαρτάται η

ευτυχία στη ζωή μόνο από την αποτυχία ή επιτυχία στις εξετάσεις. Αναμφίβολα θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στη ζωή τους, για να δικαιωθεί ο μόχθος τους και να επιτευχθούν τα όνειρά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass