«Δώστε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών»

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2019 16:18

Nα δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων σε φοιτητικές εστίες καλεί την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

 Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της «…Στη Θεσσαλία, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες τόσο σε σπουδαστικές όσο και σε φοιτητικές εστίες, αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν ελάχιστες ανάγκες σε σχέση με τις πραγματικές. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά και τη σημερινή αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

* Στη ΛΑΡΙΣΑ, στο ΤΕΙ παρακολουθούν περί τις 10.000 σπουδαστές, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό κατάγεται από άλλες περιοχές της χώρας και της Θεσσαλίας. Όμως οι εστίες καλύπτουν μόλις 600 σπουδαστές. Για τους δε 600 και πλέον φοιτητές της Ιατρικής και Βιοχημείας δεν υπάρχουν καν εστίες.

* Στον ΒΟΛΟ, για τους πάνω από 7.000 φοιτητές που φοιτούν στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτονται μόλις 90 φοιτητές από τις εστίες και μάλιστα μόνο οι πρωτοετείς.

* Στα ΤΡΙΚΑΛΑ, για τους 600 περίπου φοιτητές που παρακολουθούν τα ΤΕΦΑΑ και τους πάνω από 300 των ΤΕΙ, δεν υπάρχουν καν φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες.

* Στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ, για τους 1.200 περίπου σπουδαστές που παρακολουθούν τα ΤΕΙ και τους πάνω από 400 που παρακολουθούν στα ΑΕΙ, καλύπτονται μόλις 50 σπουδαστές.

Να σημειώσουμε ότι και σ’ αυτές τις ελάχιστες εστίες, οι σπουδαστές και οι φοιτητές, δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση, αλλά υποχρεώνονται να καταβάλουν ένα χαράτσι ετησίως από 150 έως 400 ευρώ».

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας ζητά από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε πόλης της Θεσσαλίας και γενικότερα, ώστε να δοθεί λύση σε μια πορεία στο σοβαρότατο πρόβλημα της δωρεάν στέγασης χιλιάδων φοιτητών και καταλήγει: «Μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες εστίες σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, να προχωρήσουν στη μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων που υπάρχουν σε όλες τις πόλεις για την προσωρινή αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των χιλιάδων φοιτητών που δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο και να καταργηθεί η πληρωμή στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass