Επείγουσα ανάγκη για αίθουσες σε κεντρικά νηπιαγωγεία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 22:07

Στην καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών των σχολικών μονάδων σε υποδομές αφορούσε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων, Γ. Σούλτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη, όπως διευκρίνισε ο κ. Σούλτης, ήταν ενταγμένη στην προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να διαμορφώσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος (νέα κτίρια, προσθήκη αιθουσών κλπ) προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους, ενώ παράλληλα να δρομολογηθεί η ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε παρεμβάσεις στις σχολικές αυλές, στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων, σε επιδιορθώσεις βλαβών κλπ.

Ο κ. Σούλτης αποσαφήνισε εξαρχής το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ καθώς η αρμοδιότητα συντήρησης των σχολικών κτιρίων μεταφέρθηκε πριν από χρόνια στους Δήμους χωρίς να ενισχυθούν πρόσθετα οικονομικά, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει την ευθύνη συντήρησης περισσοτέρων από 200 σχολείων.

Προσθέτοντας ότι πλέον δεν χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. έργα ανέγερσης νέων σχολείων, ο κ. Σούλτης τόνισε πως ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα κατασκευάσει το 24ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα, ενώ ολοκληρώνονται οι εργασίες στην πρώην Ακαδημία για τη μεταστέγαση του 4ου ΕΠΑΛ. Ανέφερε επίσης τις εξελισσόμενες εργολαβίες που αφορούν σε έργα συντήρησης σε διάφορα σχολεία.

Με τον κ. Σούλτη να σημειώνει την ανάγκη τα σχολεία να καταγράψουν τα αιτήματά τους και μέσω των σχολικών επιτροπών να ιεραρχηθούν οι ανάγκες, ενώ σε ό,τι αφορά στο σκέλος των αιτημάτων για ανέγερση νέων σχολείων θα πρέπει να καταγραφεί η τάση του μαθητικού δυναμικού με αφορμή και το δημογραφικό πρόβλημα.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γ. Δοδοντσάκης συμφωνώντας με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εξέτασης της πορείας του μαθητικού δυναμικού προκειμένου ο σχεδιασμός να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες για νέα σχολεία.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σοφία Παπαδοπούλου χαρακτήρισε οξυμένο το κτιριακό πρόβλημα, ειδικά στα κεντρικά νηπιαγωγεία της Λάρισας, ενώ με αφορμή το θέμα της υποχρεωτικής φοίτησης νηπίων, εκτίμησε ότι πρόβλημα αιθουσών θα υπάρξει και τη νέα σχολική χρονιά.

Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα του μεγάλου αριθμού νηπίων ανά αίθουσα στο 8ο Νηπιαγωγείο, της ανάγκης νέου σχολείου στη συνοικία του Αγίου Θωμά, όπως επείγουσα κρίθηκε η ανάγκη παρεμβάσεων σε νηπιαγωγεία όπου εντός των σχολικών αιθουσών υπάρχουν τουαλέτες.

ΑΔΕΙΑ

Για το θέμα της πυρασφάλειας, ο κ. Σούλτης επανέλαβε το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης οικοδομικής αδειών που δεν διαθέτουν ορισμένα σχολεία της Λάρισας, αφού στο παρελθόν αρκετά δημόσια κτίρια χτίσθηκαν χωρίς να έχει εκδοθεί νωρίτερα οικοδομική άδεια. Για να διευκρινίσει ότι σταδιακά από τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις του Δήμου Λαρισαίων, συμπληρώνονται οι φάκελοι των σχολικών κτιρίων για να εκδοθούν στη συνέχεια τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

Στη σύσκεψη παρενέβη εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων για να μεταφέρει τον προβληματισμό της Ένωσης με αφορμή το πρόβλημα των οικοδομικών αδειών και την ανάγκη αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία, επιμένοντας στην πρόταση ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, χωρίς να ληφθούν υπόψη, ως πρόσχημα, τα δημογραφικά δεδομένα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάν. Αλεξούλης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, Σωτ. Βούλγαρης και Θωμ. Δαούλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάν. Καψάλης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθαν. Πατσιούρας, προϊστάμενοι Τμημάτων Υπηρεσιών του Δήμου και μέλη των επιτροπών παιδείας.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass