Πυξίδα ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2019 16:50

Περιγραφή

Το Τμήμα Παιδαγωγικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί νεοϊδρυθέν Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ν.4589/2019). Βασικός σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή γνώσης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας.

Μαθήματα

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα πεδία του τμήματος και, ενδεικτικά, κάποια βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών.

1.Σχεδιασμός, διδασκαλία και αξιολόγηση των ανθρωπιστικών μαθημάτων 2. Εκπαιδευτικές καινοτομίες, νέοι γραμματισμοί και έρευνα 3. Διά βίου μάθηση και εκπαίδευση 4. Ετερότητα: ειδική αγωγή και διαπολιτισμική εκπαίδευση 5. Πολιτική, διοίκηση και αξιολόγηση της εκπαίδευσης 6. Εκπαίδευση και κοινωνία.

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα ακόλουθα:

Εισαγωγή στην Παιδαγωγική, Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας, Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία-Θεματογραφία, Νεοελληνική Φιλολογία, Λατινική Φιλολογία-Θεματογραφία, Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, Εξελικτική Ψυχολογία, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Ηρόδοτος, Θεωρητική Γλωσσολογία, Μάθημα Ιστορίας, Ειδική Αγωγή, Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αναλυτικά Προγράμματα, Γλωσσολογία-Μορφολογία της Γλώσσας: Σύνταξη, Σύγχρονες Θεωρίες Μάθησης, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Μάθηση, Μάθημα Ιστορίας, Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Μεθοδολογία Διδασκαλίας της Πρότυπης Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Θεωρία και Μεθοδολογία της Διαδασκαλίας, Σχολική Ψυχολογία, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Ξενοφών, Σχεδιασμός Εκπαίδευτικού Έργου, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Δραματική Ποίηση, Μεθοδολογία Διδασκαλίας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Διδακτική Άσκηση, Μαθήμα Ιστορίας, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Φιλοσοφικά Κείμενα, Αρχαία Ελληνική Φιλολογία: Θουκυδίδης, Διδακτική Άσκηση, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος στην ιστοσελίδα του.

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν ως φιλόλογοι, στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση. Εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 02, Φιλολόγων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

* Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 13, Τεύχος Α’, 29-1-2019, Κεφάλαιο Α’, Άρθρο 15, ιδρύεται Τμήμα Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ε.Κ.Π.Α., με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Φιλοσοφική Σχολή. Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του ίδιου νόμου, το τμήμα Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημιουργείται από την κατάτμηση του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Η ακαδημαϊκή λειτουργία του τμήματος αρχίζει με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Ο πρώτος κύκλος σπουδών του τμήματος έχει διάρκεια 8 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

* Μετεγγραφές: Το Παιδαγωγικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε.Κ.Π.Α., τα τμήματα Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α., Παν. Πατρών και Παν. Ιωαννίνων, το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. και το τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών Παν. Κρήτης δέχονται και στέλνουν φοιτητές μόνο μεταξύ τους. Σημειώσεις: 1. Δεν ανταλλάσσουν φοιτητές μεταξύ τους τα τμήματα της ίδιας περιφέρειας, 2.Για όλα τα τμήματα οι αμοιβαίες μετεγγραφές ισχύουν μόνο για τις αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass