"Δυστυχώς δεν έχουμε εθνική γραμμή για την Παιδεία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ "ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΝΑ"

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2019 22:14
Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου με τους μαθητές- δημοσιογράφους της «Μαθητικής Πένας» Γιώργο Μακαγιό και Γιώργο Κουγιαγκά. Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου με τους μαθητές- δημοσιογράφους της «Μαθητικής Πένας» Γιώργο Μακαγιό και Γιώργο Κουγιαγκά.

Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η οποία φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού «Μαθητική Πένα», παραχώρησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στους μαθητές του ΓΕΛ Τυρνάβου Γιώργο Μακαγιό και Γιώργο Κουγιαγκά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρεται στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, τονίζοντας πως «η εκπαίδευση σήμερα θίγεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία και κοινή μεταξύ των κομμάτων εκπαιδευτική πολιτική. Δεν έχουμε εθνική γραμμή για την παιδεία και αυτό το πληρώνουμε ιδίως κάθε φορά που υπάρχουν κυβερνητικές μεταβολές. Επιπλέον, πολλές φορές η εκπαίδευση επηρεάζεται από παράγοντες εκτός τάξης. Συνήθως οι άνθρωποι που γράφουν τα σχολικά εγχειρίδια δεν έχουν σχέση με το κλίμα που αντιμετωπίζει ο καθηγητής μέσα στην τάξη».

Στη συνέντευξη ο Ποιμενάρχης μας καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση τόσο του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών, όσο και των άλλων μαθημάτων, εκτιμώντας πως «πρέπει να αυξηθούν τα φρονηματικά μαθήματα! Τα μαθήματα δηλαδή που καλλιεργούν φρόνημα. Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Θρησκευτικά. Χρειάζονται και τα τεχνολογικής κατεύθυνσης μαθήματα, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, ποιο παιδί μαθαίνει τεχνολογία σήμερα στο σχολείο;».

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει λόγο για «ένα πνεύμα «αντικληρικαλισμού» που υπάρχει στον κόσμο, θεωρώντας πως «είναι μια μορφή ρατσισμού! Δυστυχώς όμως αυτό το πράγμα υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία».

Εκφράζει την ικανοποίησή του για «τη μεγάλη συμμετοχή του νεανικού στοιχείου στα εκκλησιάσματα της Λάρισας, η οποία έχει και το συν ότι είναι πανεπιστημιούπολη και έρχονται πολλοί νέοι και από άλλες περιοχές. Κι όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα. Και εκεί ωριμάζεις και εκεί καταλαβαίνεις και τη σχέση σου με τον Θεό».

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος κάνοντας έναν απολογισμό για τους 13 μήνες μετά την ενθρόνισή του στη Λάρισα, αναφέρει πως «αισθάνονταν πάντα Λαρισαίος, σαν να ήμουν πάντα εδώ». Για τη σχέση του με τον Τύρναβο χαριτολογώντας τονίζει: «Εγώ τον Τύρναβο τον αγαπώ! Τον αγαπώ ίσως περισσότερο από άλλα κομμάτια της Μητροπόλεως! Μόνο τρεις μέρες τον χρόνο θέλω να σας σπάσω το κεφάλι! Το έχω ξαναπεί και θα το λέω! Τρεις μέρες τον χρόνο θέλω να σας σπάσω το κεφάλι, όλες τις άλλες μέρες σας αγαπώ!».

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass