Προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 16:28

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αιτήσεων, για τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 200, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία 8 τμήματα στα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα : «Αθλητισμός και Διατροφή», «Κοπτική-Ραπτική», «Διαμόρφωση και Διακόσμηση εσωτερικών χωρών», «Διαδικτυακά Εργαλεία και Υπηρεσίες στην Καθημερινή ζωή» καθώς και «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Στην έναρξη των προγραμμάτων παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, όπου ευχήθηκαν καλή αρχή και καλή και δημιουργική πορεία.

Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και σύντομα σε σχολικά συγκροτήματα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε κατά τόπους γειτονιές, ενταγμένα στη λογική του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία».

Όπως αναφέρθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων: «Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης.

Πιστεύοντας πως οι συνέργιες που οδηγούν στη μάθηση ως εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης, οδήγησε την πόλη μας μαζί με την Weonso της Κορέας στον ρόλο της συντονίστριας στην ενότητα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση των πολιτών» στο διεθνές Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν» της UNESCO».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για τη νέα χρονιά γίνονται αιτήσεις για τα ακόλουθα προγράμματα:

-Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (50 ώρες)

-Αστικοί λαχανόκηποι (25 ώρες)

-Εθελοντικές δράσεις στην Τοπική κοινωνία (25 ώρες)

-Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media, 25 ώρες)

-Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)

-Αγγλικά για τον χώρο εργασίας (Α2-Β1, 25 ώρες)

-Αθλητισμός και διατροφή (25 ώρες)

-Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων (25 ώρες)

-Κοπτική ραπτική (50 ώρες)

Επιπρόσθετα πρόκειται να ξεκινήσουν:

-Βασικά Ιταλικά Α (150 ώρες)

-Αγγλικά για τον τουρισμό Α2 (25 ώρες)

-Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες (25 ώρες)

-Άθληση στην Τρίτη Ηλικία (25 ώρες)

-Ισπανικά για τον Τουρισμό Α1-Α2 (50 ώρες)

-Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση (12 ώρες)

-Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία (25 ώρες)

-Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο (25 ώρες)

-Βασικά Γερμανικά Α (150 ώρες)

-Βασικά Τούρκικα επιπέδου Α (150 ώρες)

-Λαογραφία του τόπου (25 ώρες)

-Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες (50 ώρες)

-Αρωματικά- Φαρμακευτικά Φυτά (25 ώρες)

Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθημερινά στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής - Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Κέντρο Κοινότητας ώρες 8:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-680.246 κα. Δερπάνη Ευγενία και 2410-680.250, κα. Νημά Βάσια. Email: dops@larissa-dimos.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass