«COVID-19: Μένουμε εν οίκω, δημοσιογραφούμε εν δήμω»

ΣΕΙΡΑ VIDEO PODCASTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2020 15:28

Στο πλαίσιο κύκλου συζητήσεων με ειδικό τίτλο «COVID-19: Μένουμε εν οίκω, δημοσιογραφούμε εν δήμω», ο Λεωνίδας Βατικιώτης, δημοσιογράφος, οικονομολόγος και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), συζητά σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου για τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης με τον Γιάννη Σεφεριάδη, δημοσιογράφο.

Προηγήθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου συζήτηση του κ. Βατικιώτη με τον Διονύση Ελευθεράτο, δημοσιογράφο και συγγραφέα για την δημοσιογραφική κάλυψη της πανδημίας.

Ο Διονύσης Ελευθεράτος ανέπτυξε τον τρόπο κάλυψης της κρίσης, ώστε να αποφεύγεται η καλλιέργεια φόβου από τη μια, αλλά και να μεταφέρεται η σπουδαιότητα της κρίσης, από την άλλη. Συζήτησε με τον Λεωνίδα Βατικιώτη για το πώς εξασφαλίζεται η ισορροπία στην κάλυψη με κριτήριο να μην χάνονται άλλα θέματα επικαιρότητας (διεθνούς, οικονομικής, πολιτιστικής, αθλητικής, κ.ά.) και να εξασφαλίζεται η σφαιρική ενημέρωση.

Ο Γιάννης Σεφεριάδης, από την άλλη, σήμερα θα αναλύσει την τήρηση της δεοντολογίας και της διασταύρωσης πηγών ως απαράβατη υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου, ακόμα και σε περιόδους μοναδικών και καθολικών γεγονότων που επηρεάζουν όλο τον πλανήτη. Θυσιάζονται οι αρχές της αντικειμενικότητας στον βωμό της πειθούς των πολιτών να υπακούσουν στις οδηγίες για εγκλεισμό;

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη σημερινή συζήτηση ζωντανά συνδεόμενοι στις 8 μ.μ. στο link: https://bit.ly/2yjRhUg.

Η σειρά των συζητήσεων, που θα αναρτηθεί σε μορφή video podcasts μέσω των You tube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού «Δημοσιογραφία», εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων με επιστήμονες κι επαγγελματίες της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, υπό τον γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ’ εξαίρεση». Η σειρά οργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό «Δημοσιογραφία», στο πλαίσιο των απροσδόκητων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός Covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass