Από τους 300 μαθητές μόνο 54 προσήλθαν για τεστ κορονοϊού

ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ * ΣΤΟ 100% Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 21:22

Ανεπιτυχής αποδείχθηκε η απόπειρα μαζικών τεστ για κορονοϊό, χθες, στους μαθητές δύο δημοτικών σχολείων και δύο νηπιαγωγείων, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από τους 300 και πλέον μαθητές των τεσσάρων σχολείων προσήλθαν για δειγματοληψία οι 54, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς, που αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.


Ο Δήμος Λαρισαίων κάλεσε τους μαθητές των 11ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων και 2ου και 31ου Νηπιαγωγείων για προληπτική δειγματοληψία τεστ κορονοϊού, χθες στις σχολικές μονάδες τους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κρούσμα, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία στην επαναλειτουργία τους από μεθαύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να εξακριβωθεί πρώτα ότι είναι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υγιείς, και εν συνεχεία να τους επιτραπεί να καθίσουν στα θρανία τους, αφού παρέλθουν τρεις ημέρες από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η απροθυμία των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους δημιούργησε ερωτηματικά, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η έκβαση της διαδικασίας επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.
Σε ανακοίνωση του Δήμου είχε αναφερθεί πως «η δειγματοληψία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στην τάξη την Πέμπτη 4 Ιουνίου», γεγονός που σημαίνει ότι είναι μεγάλες οι πιθανότητες να μην λειτουργήσουν, ακόμη και μετά την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, την απόφαση καλείται να πάρει ακολούθως (μετά το διάστηκα των τριών ημερών) η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι… Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο προήλθαν χθες για δειγματοληψία 22 μαθητές, από το 33ο Δημοτικό Σχολείο 17 μαθητές, από το 2ο Νηπιαγωγείο 8 μαθητές και από το 31ο Νηπιαγωγείο 7 μαθητές.
ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ
Αντίθετη εικόνα εμφανίζει η δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε χθες για τον ίδιο λόγο, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, όπου προσήλθε στα σχολεία όλο το μαθητικό δυναμικό τους.
Την ίδια ώρα δειγματοληψίες έγιναν και στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ, όπου διαπιστώθηκε ότι προσήλθε το 50% των μαθητών.
Τα αποτελέσματα των δειγμάτων θα ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα κι αν δεν υπάρξουν θετικά δείγματα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά μεθαύριο Πέμπτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κιλελέρ «στους μαθητές που για κάποιο λόγο δεν προσήλθαν στη δειγματοληψία θα δοθεί η δυνατότητα να δώσουν δείγματα υλικού ύστερα από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου και τον ΕΟΔΥ.
Τέλος, όσα παιδιά δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις αίθουσες των σχολείων θα μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν τις εργασίες που οι εκπαιδευτικοί θα τους αναθέτουν».
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία λήψης των δειγμάτων στα σχολεία της Χάλκης και του Ομορφοχωρίου, δήλωσε τα εξής:
«Γίνεται διαρκής επίβλεψη ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ο Δήμος Κιλελέρ συνεχίζει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα τους δημότες του για τα όποια μέτρα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους, ενώ πάντα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους.
Εύχομαι να πάνε όλα κατ’ ευχήν και από την Πέμπτη το πρωί να λειτουργήσουν χωρίς προσκόμματα όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ».
Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του ΔΣ, εκπαιδευτικός Σπύρος Καλέτσιος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Χατζούλης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Αλέκος Χονδρονάσιος.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass