ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήματα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσικολογίας

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2020 18:41

Τα τμήματα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στοχεύουν στην άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τη θεωρία του βιβλίου, της πληροφορίας, του αρχειακού τεκμηρίου και των αντικειμένων μουσειακής αξίας.

Παράλληλα, ασχολούνται με τη δημιουργία, οργάνωση, διαχείριση και αξιοποίηση συλλογών βιβλιακού, αρχειακού ή άλλης μορφής υλικού και πληροφοριών. Βασικό τους αντικείμενο είναι ο εντοπισμός, η συγκέντρωση, η επεξεργασία, η οργάνωση και η διάθεση των πληροφοριών, ανεξαρτήτως του υλικού υποστρώματος στο οποίο είναι καταγραμμένες. Ακόμη, τα τμήματα εξετάζουν σε ένα ενιαίο θεωρητικό και εφαρμοσμένο πλαίσιο την πολιτιστική, επιστημονική, καθώς και τη διοικητική, επιχειρηματική πληροφόρηση, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι απόφοιτοι των τμημάτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας μπορούν:
* Να καλύψουν έναν μεγάλο αριθμό θέσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.
* Να ασχοληθούν με την αναζήτηση, αξιολόγηση, οργάνωση, παρουσίαση και διαχείριση κάθε είδους συλλογής τεκμηρίων σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, όπως αρχειακές πηγές, μουσειακά αντικείμενα, παπύρους, οπτικοακουστικά μέσα, νομοθετικές πηγές, ψυχαγωγικό υλικό.
* Να στελεχώσουν δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες, αρχειακές υπηρεσίες, μουσεία, κέντρα τεκμηρίωσης, εκδοτικούς οίκους, υπηρεσίες πληροφόρησης και γενικά δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς με ανάγκες υπηρεσιών πληροφόρησης.
* Να απορροφηθούν σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα με την ειδικότητα του αρχειονόμου, βιβλιοθηκονόμου, τεκμηριωτή και γενικά του διαχειριστή της πληροφορίας.
Οι περισσότεροι απόφοιτοι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους και άλλα αρχεία (πανεπιστημίων, τραπεζών και οργανισμών, δικαστηρίων, υπουργείων και κυβερνητικών φορέων, εταιρειών, κ.ά.), στις παντός είδους βιβλιοθήκες της χώρας (Εθνική Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη της Βουλής, Βιβλιοθήκες πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και μουσείων, δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοθήκες υπουργείων, νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων οργανισμών), σε μουσεία, σε κέντρα τεκμηρίωσης και πληροφόρησης, σε εκδοτικούς οίκους, σε βιβλιοπωλεία και σε έργα ψηφιοποίησης.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι των τμημάτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας/Συστημάτων Πληροφόρησης, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα της ηλεκτρονικής πληροφόρησης, στον τομέα της πολιτιστικής διοίκησης ως διαχειριστές πολιτισμικών μονάδων, στον τομέα της ευρύτερης διοίκησης, στον χώρο των Μ.Μ.Ε., κ.ά.Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 112 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2020».

 

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass