Ποια είναι τα ολιγομελή τμήματα που συνεχίζουν...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 17:20

Η διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έφερε ικανοποίηση στις τοπικές κοινωνίες, στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στους βουλευτές του νομού που από την πρώτη στιγμή άσκησαν πίεση προς την ηγεσία του

Υπουργείου Παιδείας για να άρει την απόφαση για κατάργησή τους. Η συμπληρωματική απόφαση για την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2021-22 και ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ , υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναρτήθηκε και κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι πάνω από 120 μαθητές των ολιγομελών της Π.Ε. Λάρισας επιστρέφουν στις τάξεις τους και στην κανονικότητα.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνονται τα εξής τμήματα:
-11ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λάρισας Β τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 9 μαθητές.
-11ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λάρισας Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 10 μαθητές.
-11ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λάρισας Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με 9 μαθητές.
-13ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Λάρισας, Β τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 8 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Νίκαιας, Β τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 8 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Νίκαιας, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 7 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Νίκαιας, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγ. με 8 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Συκουρίου, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπ. Σπουδών με 5 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Συκουρίου, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Θετ. Σπουδών και Σπ. Υγείας με 3 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Συκουρίου, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Σπ. Οικονομίας και Πληροφ. με 7 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Φαλάνης, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπ. Σπουδών με 6 μαθητές.
-Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Φαλάνης, Γ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού: Θετ. Σπουδών και Σπ. με 8 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Β τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Β τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών με 3 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 4 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κοιλάδας Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με 3 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κ. Οικονόμος», Β τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κ. Οικονόμος»,     Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κ. Οικονόμος», Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Σπ. Υγείας με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κ. Οικονόμος», Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Σπουδών Οικ. και Πληροφ. με 2 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Μακρυχωρίου Β τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 6 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Μακρυχωρίου Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών με 3 μαθητές.
-Ημερήσιο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Μακρυχωρίου Γ τάξη Ομάδα Προσανατολισμού: Θετικών Σπουδών και Σπ. Υγείας με 2 μαθητές.
-4ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Λάρισας τάξη Γ, τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών-Ειδικότητα: Σχεδιασμού Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων.
-1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου-Γ τάξη, τομέας Μηχανολογίας-Ειδικότητα:Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού.
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει τα ολιγομελή τμήματα σε Λύκεια του νομού, εξέφρασε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος πολιτικός, δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και, με κοινωνική ευαισθησία, διορθώνει τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα, με τη διακοπή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Λύκεια του Νομού, ενημέρωσα την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και τον γενικό γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση, ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών, θα είναι αρνητική εξέλιξη, με ψυχολογικό αντίκτυπο για τους μαθητές. Είχα τονίσει, επίσης, την υγειονομική διάσταση του θέματος, επισημαίνοντας ότι η μετακίνηση των μαθητών σε σχολικές μονάδες όμορων περιοχών συνεπάγεται συγχρωτισμό και αύξηση του ρίσκου, απέναντι στην πανδημία. Απέσπασα, τότε, τη δέσμευση ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τη διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων, αναγνωρίζοντας πως η κατάργησή τους, προκαλεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα, αυτό γίνεται πράξη, όπως πράξη έγινε και η δέσμευσή μας για χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά».
Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ
Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου δήλωσε σχετικά:
«Συνεχίζεται τελικά η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του νομού Λάρισας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις που οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είχαν υποβάλει, για τη δημιουργία ολιγομελών Τμημάτων στα Λύκεια.
Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και είχα ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών. Με συνεργασία και διάλογο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και επιλύουμε τα προβλήματα.
Ο στόχος είναι κοινός για όλους, η αναβάθμιση της παιδείας και η παροχή ποιοτικής, υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά μας».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρ. Καπετάνος, δήλωσε τα εξής:
«Η Νίκη Κεραμέως κάνει μια εξαιρετική μεταρρυθμιστική δουλειά στην παιδεία, με κοινωνικό πάντα πρόσημο.
Έτσι και στον νομό Λάρισας είναι απόλυτα θετικές οι εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των Λυκείων στο Μακρυχώρι, στη Φαλάνη, στην Κοιλάδα, στην Τσαριτσάνη, στη Νίκαια, στο 11ο και 13ο Γενικό Λύκειο της Λάρισας, καθώς και σε τμήματα ειδικοτήτων στο 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Τυρνάβου.
Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες των παραπάνω σχολείων που επρόκειτο να μετακινούνται καθημερινά, εν μέσω πανδημίας σε άλλα σχολεία, θα τύχουν, της συνέχισης του ευεργετήματος της λειτουργίας των σχολείων και των τμημάτων τους, ακόμη και ως ολιγομελή.
Έχοντας ενημερώσει και την ίδια για το θέμα και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία της υπουργού Παιδείας, θέλω να την ευχαριστήσω, όπως άλλωστε και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή για την επίλυση του θέματος προς το συμφέρον των μαθητών/-τριών και μόνον».
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διατηρήσει τα ολιγομελή τμήματα στα Λύκεια Μακρυχωρίου και Συκουρίου, προκειμένου οι μαθητές να μη μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες, εξέφρασε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.
Ο Δήμαρχος, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και κυβερνητικούς βουλευτές, δήλωσε σχετικά:
«Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι τελικά υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζωή (Ζέττα) Μακρή συμπληρωματική απόφασή της, για «κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Μακρυχωρίου και στο Γενικό Λύκειο Συκουρίου.
Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή είχαμε επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζωή (Ζέττα) Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και είχαμε ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών και των οικογενειών τους. Με διάλογο, συνεργασία, αλλά και επιχειρήματα, επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας, εκπαιδευτικών και γονέων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται», τονίζει ο δήμαρχος κ. Μανώλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass