Ανησυχία για τα μέτρα στα σχολεία

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2021 21:20

Την ανησυχία τους για το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας εν μέσω πανδημίας, εξέφρασαν οι γονείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη-συζήτηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αυλή του 1ου Λυκείου Λάρισας.

Το σπάσιμο των υπερπληθών τμημάτων και η καθαριότητα μονοπώλησαν τη συζήτηση, με την Ένωση να αποφασίζει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προκειμένου να πετύχει καλύτερες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συμμετοχή στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των Μαθητών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη. Ακόμη, το Δ.Σ. της Ένωσης ενημέρωσε για τις συναντήσεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι διευθύντριες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, κατά τις συναντήσεις μας, δεν έδωσαν τον αριθμό των πολυμελών τμημάτων, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα προς αποφυγή στην Α’/βάθμια αποτελεί το 21ο Νηπιαγωγείο στο Αβέρωφ, όπου σε μια αίθουσα στοιβάζονται 26 νήπια, σύμφωνα με καταγγελία γονέα, την ώρα που στο σχολείο υπάρχει κενή αίθουσα, με κίνδυνο την περαιτέρω διασπορά σε συνθήκες αυξημένης νόσησης σε παιδιά. Το 21ο Νηπιαγωγείο δεν είναι το μόνο που λειτουργεί με άσχημους όρους, τόσο ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και αναφορικά με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας. Ενδεικτικά παραδείγματα που φωτογραφίζουν το πρόβλημα είναι:
-13ο Νηπιαγωγείο με δυναμικότητα 106 παιδιά, καθαρίζεται από μία καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη). Το σχολείο στεγάζει παιδιά σε κοντέινερ πριν τον σεισμό.
-29ο Νηπιαγωγείο στον Αγ. Θωμά, επίσης καθαρίζεται από μία καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη), ενώ και εκεί υπάρχει κοντέινερ.
-43ο Νηπιαγωγείο, μετά τον πρόσφατο σεισμό στεγάζει νήπια σε κοντέινερ, καθώς και το 6ο Νηπιαγωγείο στο οποίο έγινε έξωση από το παλιό ιδιόκτητο κτίσμα που στεγαζόταν. Εξαιρετικά μικρός αύλειος χώρος που εξυπηρετεί τις ανάγκες τεσσάρων σχολείων.
-39ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ, σε ένα σχολείο εργοτάξιο (21ο Δημοτικό) παρά το χρόνιο αίτημα για την κατασκευή νέου σχολείου.
-Δημοτικό Φαλάνης, στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ, παρά τις πολλές υποσχέσεις για καινούργιο σχολείο που άκουσαν με το παραπάνω οι γονείς από στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, μετά τον σεισμό της 3ης Μάρτη.
-55ο Νηπιαγωγείο, ένα σχολείο σκορπισμένο «στους τέσσερις ανέμους», που και φέτος στέλνει παιδιά στην 110 Π.Μ., δηλαδή σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του σχολείου, αφού η προσωρινή λύση που επιλέχθηκε για τη στέγαση των παιδιών στην περιοχή του Σταθμού, δεν είναι ακόμη έτοιμη κατασκευαστικά.
-21ο Δημοτικό, άλλο ένα περιπλανώμενο σχολείο, στο οποίο μετά βίας αποφεύχθηκε η λειτουργία σε βάρδια, αφού ακόμη εκτελούνται κατασκευαστικές εργασίες αποκατάστασης από τον σεισμό.
-1ο ΔΑΔ, ένα ειδικό σχολείο που στεγάζεται στην πίσω αυλή του πρώην Αθλητικού Γυμνασίου σε λίγες και εξαιρετικά μικρές προκάτ αίθουσες με φεγγίτες και εξωτερική τουαλέτα».
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass