Στις Βρυξέλλες με το Erasmus+ καθηγητές του 6ου Γυμνασίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 16:30

Συνεχίζοντας τη μεγάλη Ευρωπαϊκή του πορεία, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε τον Σεπτέμβριο στην πρώτη συνάντηση εκπαίδευσης καθηγητών στις Βρυξέλλες με τίτλο «Πολιτισμός στην καρδιά της Ευρώπης», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229 «C-OSMOS-IS», μαζί με εκπροσώπους σχολείων από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

Το πρόγραμμα -εμπνευσμένο από τις Ελληνικές λέξεις «κόσμος» και «ώσμωση»- έχει ως στόχο την προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής, τη γνώση και προβολή του άυλου και απτού πολιτισμού του τόπου μας. Οι μαθητές-μαθήτριες συνεργάζονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας e-Τwinning. Mε τη διαρκή ψηφιακή συνεργασία, αλλά και με διά ζώσης διαπολιτισμικές συναντήσεις των μαθητών, σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες αναμένεται αυτοί να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν επικοινωνιακές, γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι καθηγητές-καθηγήτριες επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα μουσεία των Βρυξελλών (Galerie René Magritte, House of European History, Parlamentarium), συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Βαυαρίας από τον οποίο ενημερώθηκαν για τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, παρακολούθησαν ένα μέρος των συζητήσεων των Ευρωβουλευτών για το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας στο Hemicycle του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη γραφείου ευρωβουλευτή της Γερμανίας για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου.
Το σχολείο εκπροσώπησαν ο διευθυντής κ. Βασίλειος Παπαμαργαρίτης, καθηγητής Αγγλικών και η καθηγήτρια και συντονίστρια του Προγράμματος, κ. Ζωή Γάλλου, νομικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass