Εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 12:28

Οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Λάρισας παρακολούθησαν στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου ένα ενδιαφέρον σεμινάριο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, κ. Χριστίνα Γιώτσα, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών και διάσωσης και επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση περιστατικών και σοβαρών καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα και έδωσε έμφαση στο σχολικό φαρμακείο.


Ειδικότερα μίλησε για τρόπους αντιμετώπισης αιμορραγικών καταστάσεων και τραυματισμών, τσιμπημάτων, κρίσεων πανικού, επιληψίας, λιποθυμικών καταστάσεων, εγκαυμάτων και προβλημάτων από την έκθεση στον ήλιο.
Η εκπαίδευση περιέλαβε ακόμη και επίδειξη ασκήσεων αντιμετώπισης σε περίπτωση πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων και εμφράγματος. Η κ. Γιώτσα έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άφησε ενημερωτικό υλικό.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης στη λογική ότι η ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της ζωής είναι πρώτιστης σημασίας και οι εκπαιδευτικοί είναι σημαντικό να μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass