«Φιλοδώρημα» το voucher στους εκπαιδευτικούς

«ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ» - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Θ. ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 15:27

Της Νατάσας ΠολυγένηΜε την τηλεκπαίδευση να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας πια, αφού ενεργοποιείται όχι μονάχα στις περιπτώσεις που τμήματα ή σχολεία κλείνουν λόγω της πανδημίας, αλλά και σε περιπτώσεις καταλήψεων ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που δεν επιτρέπουν τη διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έφερε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, στην οποία προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και θα λάβουν επιταγές (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.


Το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ύψους 141 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτήν τη χαρακτηρίζει θετικό βήμα, αν και όπως λέει η επιδότηση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. «Σίγουρα είναι μια καλή κίνηση. Πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν θέματα με τον εξοπλισμό και δυστυχώς δεν είναι εύκολο σε όλες τις περιπτώσεις να πάνε στο σχολείο για να κάνουν τηλεκπαίδευση. Ιδιαίτερα το διάστημα που τα σχολεία έμειναν κλειστά και όπως και τα περισσότερα νοικοκυριά σε κάθε σπίτι ήταν απαραίτητες παραπάνω από δύο συσκευές. Όμως θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι «φάρμακο διά πάσα νόσο». Πλέον έχουμε φτάσει και σε υπερβολές. Δεν μπορεί επειδή κλείνει το σχολείο για μία ημέρα λόγω κακοκαιρίας να πηγαίνουμε αμέσως σε τηλεκπαίδευση. Συνέβη τώρα με τις πλημμύρες. Ο κόσμος είχε να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο, κανείς δεν είχε το μυαλό του στην τηλεκπαίδευση. Πρέπει να είναι αντιληπτο ότι δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο απερχόμενος προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Θανάσης Φούντας υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το ποσό της ενίσχυσης θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι ήταν ευθύνη του Υπουργείου να παρέχει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και τα μέσα στους εκπαιδευτικούς από τη στιγμή που τους ζητά να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι θετικό ότι έστω και τώρα μετά από τόσο καιρό κάνει αυτό το βήμα και συμβαδίζει με το πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass